Tiikerikakku (gluteeniton)


Tiikerikakku, vanha klassikko kahvikakku. Kahvikakkuja tulee tehtyä hyvin harvoin. Kahvikakut eivät ole "kuivakakkuja", vaan niistä saa tehtyä myös meheviä ja kosteita. Tosin tämä tiikerikakku ei ehkä sieltä mehevimmästä päästä ole koska tein tämän gluteenittomana. Gluteenittomista leivonnaisita kun tahtoo tulla murenevaisempia koska jauhot ovat erilaisia vehnäjauhoihin verrattuna. 

Gluteeniton leivonta on nykyään hyvin yleistä. Itsekin teen hyvin usein koska muutamalla läheiselläni on gluteeniton ruokavalio. Aina ei tarvitse olla glutenitonta reseptiä, riittää että muutat jauhot gluteenittomiksi jauhoiksi. Ihan kaikki ei onnistu tällä tavalla, esimerkkeinä pullat ja leivät. Mutta piirakat ja kahvikakut melkeinpä onnistuu jauhot vain vaihtamalla.

175g voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
½ dl appelsiinimehua / kermaa
1½ rkl kaakaojauhetta
1 rkl appelsiinimehua / kermaa

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (1,2l). Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeri, lisää taikinaan yhdessä mehun kanssa (½ dl). Ota taikinasta erilleen n. ¼. Lisää tähän pieneen taikinamäärään kaakaojauhe ja mehu (1rkl), sekoita tasaiseksi.
Kaada puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan, laita seuraavaksi kaakaojauhella maustetu taikina ja lopuksi kerros vaaleaa taikinaa. Tasoita pinta. Nostele haarukalla kakkuun ”tiikeriraidat”. Paista kakku 175 asteessa n. 40 min. Kumoa jäähtynyt kakku. 



Kommentit

  1. Tätä tiikerikakku ohjetta kokeilenkin sillä minun pitää kokeilla viljatonta ruokavaliota ja välillä mieli tekee jotain hyvää kahvin kaverina :) Iloista tiistai iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiikerikakun palanen on kyllä hyvä herkkupala kahvin kera.:)

      Poista
  2. Mä oon tehny monesti Tiikerikakkua juuri gluteenittomana ja aina sitä kaipaa välillä että luultavasti kokeilen tuota reseptiä

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!