Kuningatarkupposet


Olen viettänyt vapaa viikkoa. Koko viikon on haluttanut jotain makeaa herkkua, jossa olisi myös marjoja. Torstaihin asti piti odottaa ennen kuin sain tehtyä. 😋

Kuningatarkupposet pitävät sisällään mureaa piirakkapohjaa, täytteenä mehevä ranskankermatäyte mustikoilla ja vadelmilla. Tein näistä gluteenittomia. Voit tehdä samalla ohjeella myös tavallisia, vaihda gluteenittoman jauhoseoksen tilalle vehnäjauho.

Käytin näihin S-ryhmän Kotimaista gluteenitonta jauhoseosta. Se on kaurapohjaista, eli ei niin höttöistä jauhoa mitä vaaleat jauhoseokset. Tykkään tästä jauhoseoksesta, se käy niin makeisiin kuin suolaisiinki leivonnaisiin.


Metsien ilmaisia aarteita 💛

Pohja
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
1 dl ranskankermaa
½ kananmuna
1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. SEkoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina kymmeneen muffinssivuokaan, laita vuoat muffinssipeltiin. Nosta pienellä lusikalla taikinaa reunoille, jotta vuokaan tulee pieni kuoppa. Sekoita keskenään ranskankerma, kananmuna ja sokerit. Laita taikinan päälle mustikoita ja vadelmia. Kaada päälle ranskankermaseosta. Paista 200 asteessa noin 20 min.Tänä vuonna mustikat ovat todella isoja ja hyvän laatuisia! Näitä löytyy nyt pakastimesta talven herkkuhetkiin. Ihania ovat!


Voit käyttää näihin muitakin marjoja. 
Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!