Tonnikalapiirakka
Tonnikala on herkkuani, joten siitä piirakan tekoon. Muutamassa blogissa olen nähnyt piirakan ohjeen, joista yksi on ainakin Hellapoliisilta ja Pöytä kahdeksalle-blogista lähtöisin. Ihan kaikkia samoja raaka-aineita minulta ei löytynyt, joten täytyi alkaa soveltamaan. Piirakan paistamisen teki haasteelliseksi se kun uunin lämpötilan sääti 200 asteeseen, lihalämpömittarilla mitatessa uunin todellinen lämpötila oli n. 100 astetta. Jouduin paistamaan tämän piirakan 275 asteessa, jolloin lämpötila oli n.200 astetta. Joku on siis vialla uunissa. Onneksi ensi viikolla on luvassa parannusta, kun saan ihan uuden uunin. Kyllä sitten kelpaa leipoa.  Tämä piirakka osoittautui todella hyvän makuiseksi, joten varmasti tulee jatkossakin tehtyä tätä!

Pohja:
300g voita
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä

Täyte:
3 prk tonnikalaa
1 dl tilliä
1 punainen paprika
2½ dl Valion juustokermaa
200g katkaraputuorejuustoa
4 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
sitruunapippuria
yrttisuolaa

Nypi voi, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi. Lisää joukkoon kylmä vesi. Painele taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Kuutioi paprika. Lisää pohjan päälle tonnikala, paprikakuutio, silputtu tilli. Sekoita keskenään kerma, tuorejuusto, kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200 asteessa 30-40 min.
Kommentit