Poikavauvan ristiäiskakku ja muita ristiäistarjoiluja


Siskoni lapsen ristiäisiä vietimme tänään. Kakun koristeluun annettiin vapaat kädet, ainut toive oli että pinta olisi vaaleansininen ja sen päällä olisi helmiäistä. Tämä kakku meinasi olla katastrofikakku mutta kakku pysyi kasassa matkustelusta huolimatta, joten kaikki hyvin!  Kakun täytteeksi haluttiin hilloja (lakkoja) ja kermaa. Mielestäni kakku on helpompi kuorruttaa massalla jos täytteenä on hyydytetty täyte. Tässä kun oli hilloista keitetty hillo ja kerma, joten välit oli sitten liikkuvaa sorttia. Ja kakkuun laitoin vielä kolme täyteväliä kun yleensä laitan vain kaksi. Sokerimassan sain kuitenkin suht hyvin laitettua päälle, ainut miinus oli että kakusta tuli reunojen osalta pyöreähkö.


Kakun koristeluun nappasin idean kakkukirjasta nimeltä A cake for a christening. Pitkään mietein koristelua, ja ideat olivat kadoksissa, joten pyykkinaruidea on otettu kirjasta.


Juhliin tein myös käden ja jalan muotoisia täytettyjä pikkuleipiä, jotka kuorrutin pikeerillä. Täytteenä suklaaganach.Myös turkoosit macaron-leivokset pääsivät pöytään. Täytteeksi toivottiin passiontäytettä, joten tein vaahdotetun passionganachen.

Onnea Alvar Juhanalle ihanasta nimestä!

Kommentit

  1. Hei, nämä näyttävät tosi hienoilta. Pystytkö kertomaan millä ohjeella teit pikkuleivät kun ovat noin tasaiset?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!