Kesäinen mansikka-marenkirulla


Millainen on sinun kesäinen mansikkaherkkusi? Onko jokin sellainen leivonnainen, joka täytyy joka vuosi tehdä mansikka-aikaan?
Minä tein tähän yhden mansikkaleivonnaisen. Reseptiä suunniteltaessa ajattelin että kesällä mansikkaleivonnaisen olisi hyvä olla sellainen jonka tekemiseen ei menisi kovin kauan aikaa. Aurinkoisella kesäsäällä kukaan ei tahtoisi viettää kovin pitkään sisällä vaan silloin halutaan nauttia lämmöstä ulkona. Tämän rullan tekemiseen ei mene kauan aikaa. Tätäkin ohjetta voi vielä muokata helpommaksi, joista olen kirjoittanut vinkit kirjoituksen loppuun.


Pohja:
4 valkuaista
2 dl sokeria
½ tl sitruunamehua
1 dl (n.50g) mantelilastuja
2 rkl peruna- tai maissitärkkelystä

Täyte:
2 dl kermaa
100g creme fraichea
1 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
300g tuoreita mansikoita

Pinnalle tomusokeria ja tuoreita mansikoita

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen aikana sokeria pikkuhiljaa ja sitruunamehu. Lisää lopuksi mantelilastut ja tärkkelys varovasti sekoittaen. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa n. 15 min. Kumoa paistunut pohja heti leivinpaperin päälle ja irrota paperi pohjasta.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään creme fraiche ja sokerit. Sulata pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää creme fraichen sekaan hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja levitä lopuksi viipaloidut mansikat täytteen päälle. Kääri rullalle ja laita kylmään tunniksi, jotta vähän hyytyy. Rullaa on näin helpompi leikata. Siivilöi rullan pinnalle tomusokeria ja koristele mansikoilla.

Vinkki! Voit käyttää täytteeseen pelkkään kermavaahtoa (3dl) tai vaihda creme fraichen tilalle rahka. Silloin liivatetta ei välttämättä tarvitse käyttää. Rullan voi myös laittaa silloin heti tarjolle.






Lähdimme eräs päivä luontoon eväiden kera, jonne otin mukaan osan tästä marenkirullasta. Metsän keskellä kun olimme niin sielläpä oli jo mustikat poimittavia. Kävin kupillisen keräämässä ja lisäsin ne rullan päälle. Aijai, kun tuoreet mustikatkin maistuivat hyvältä. :)










Kommentit

  1. Oi, ihana herkku. Tykkään marenkileivonnaisista. Ovat kivan keposia näin kesälle, ja tuotakin täytettä voi varmasti laittaa mieleisekseen. Sitruunaa tms. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Mistä noin söpöjä kakkulapioita löytyy? :)

    VastaaPoista
  3. Kokeilin marenkirullaa, lopputulos oli täysin epäonnistunut. Marenkia ei saanut irti leivinpaperista kuin veitsellä.
    Missähän meni pieleen, paistoin 15 minuuttia pohjaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poistitko paperin heti paiston jälkeen? Kyllä se ainakin itsellä lähti hyvin irti kun paiston jälkeen heti kumosi toisen leivinpaperin päälle ja repäisi paperin pohjasta irti. Kokeileppas uudelleen. :)

      Poista
    2. Poistin leivinpaperin heti paiston jälkeen. Täytyy kokeilla jossain vaiheessa uudelleen.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!