Pavlovaleivokset


Näistä häihin tekemistäni pavlovaleivoksista kyseltiin ohjetta. Nämä ovat kyllä yksinkertaisia tehdä ja onnistuu tehdä myös 180:lle häävieraalle. Ainoastaan marenkipohjien paistossa menee aikaa kun kuivuminen vie aikaa. Näihin leivoksiin keitettiin itse kinuski, jos haluat päästä helpommalla niin voit hyvin käyttää myös valmiina myytävää kinuskia. Jos keität itse, muista jäähdyttää kinuski ennen kuin kaadat leivoksen päälle.

Annoksesta tulee n. 20 leivosta.

Pohjat
3 valkuaista
3 dl sokeria
1 tl sitruunamehua

Täyte
2 dl kermaa
1 prk rahkaa
sokeria

Päälle
tuoretta anasta 
persikkaa
tummia viinirypäleitä

Kinuski
1 dl kermaa
1 dl fariinisokeria

Erota valkuaiset keltuaisista. Laita valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon, lisää 1 dl sokeria. Vaahdota muutama minuutti, lisää sen jälkeen loppu sokerista pienissä erissä ja vaahdota vielä reilu 5 minuuttia kunnes vaahtoa on jämäkkää ja kiiltävää. Pursota pellille pyöreitä "kiekkoja" (halk. n.6 cm). Kuivata marenkeja uunissa 80 asteessa n. 2½ tuntia, Pavlovapohjat jätetään usein keskeltä pehmeiksi mutta itse kuivatin nämä ihan kuivaksi eli paiston jälkeen sammutin uunin ja jätin pohjat yön ajaksi uuniin kuivumaan. 

Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokeria maun mukaan. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota marenkipohjien päälle. Valuta persikat hyvin, kuutioi pieniksi paloiksi kuten ananaskin. Halkaise viinirypäleet. Asettele hedelmiä kerma-rahkaseoksen päälle. 

Kinuski. Laita kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen, sekoittaen kunnes alkaa paksunemaan.


Pohjat menossa uuniin. Aloita pohjan pursottaminen ympyrän keskeltä. Voit pursottaa tähtityllalla tai suoralla tyllalla niin kuin nämä on pursotettu.


Valmiit pohjat matkalla juhlapaikalle.


Kommentit

  1. Heippa! Elämäni Ekan kerran tein marenkeja juuri tällä ohjeella. Ensimmäiset otin juuri uunista ja näyttäis siltä että onnistuivat hyvin :). Pohjien pitäisi kuitenkin säilyä su asti, joten kysymys kuuluukin että miten minun kannattaa ne säilyttää että ovat vielä su syömäkelpoisia?- Hanna-Kaisa

    VastaaPoista
  2. Hyvä, hyvä että kokeilit marenkien tekoa! ☺ Säilytä marengit huoneenlämmössä, pölyltä suojassa. Marengit säilyvät hyvänä useamman viikon.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!