Suklaamunat


Olen jo monena vuonna haluttnnut kokeilla täyttää kananmunan kuoria suklaalla, aivan kuten kaupassa myytävät Mignon-munatkin tehdään. Nyt sitten puhaltelin kananmunnan kuoria tyhjäksi ja pursotin suklaata sisälle.


Minä tein reiän kumpaankin päähän, toiseen ihan pienen ja tylpelmään päätyyn isomman. Isommasta reiästä kananmunan sisältö tuli hyvin ulos kun puhalsin pienemmästä reiästä.

Kuoret täytyy käsitellä ennen kuin niihin voi suklaata laittaa. Kuoret huuhdellaan hyvin, useampaan kertaan, kaikki kananmunat pois sisältä.


Uunin lämmitin 150 asteeseen ja pidin kuoria siellä 10 min. 

Kun kuoret ovat jäähtyneet, peitä pienempi reikä valkoisella sokerimassapalalla. Sulata suklaa ja pursota kuoren sisään. Yhden kuoren sisään menee suklaata n. 80g. Laita suklaamunat kylmään kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, peitä reikä valkoisella sokerimassapalalla.

Pääsiäisen täysikuu lumisen järven rannalla.

Kommentit

 1. Ihana idea mutta miten nuo reijät saa tukittua? Oon oottanu sitä hetkee kun joku kertoo miten noita tehään ja nyt se tuli jee.����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun huomasit, olin unohtanut kirjoittaa siitä miten reiät suljin, nyt tieto lisätty ohjeeseen. ☺

   Poista
 2. Nams, nämä ovat varmasti hyviä! - Ja tosi hieno kuva tuo pääsiäisen täysikuu. Peukutan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan "vahingossa" onnistunut kuukuva koska kameralle ei ollut jalustaa mukana eli lähes kaikki kuvat olivat epätarkkoja. ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!