Ei tästä kyllä tullut yhtään hyvä!


Ajattelimpa tehdä teille reseptin raaka-aineesta jota hyvin harvoin näkee leivonnassa. Ideoin, googlettelin, kävin kaupassa, leivoin, paistoin, maistoin. Ja tämä raaka-ainehan on persimon- hedelmä. Se on nyt sesonkituote, hyvin monessa kaupassa tämä hedelmä on tarjouksessa. Itse olen maistanut tätä hedelmää varmaan kerran aiemmin, siitäkin muutama vuosi aikaa.

No, otin kuitenkin hedelmän käsittelyyn ja ajattelin että kyllähän se nyt ainakin piirakkaan sopisi. Jääkaapissa olisi myös kreikkalaista jogurttia, josta saisi tehtyä täytteen. Suunnitelma oli siis selvä. Tein pohjan, taputtelin vuokaan. Sitten otin hedelmän käsittelyyn. Ajattelin kyllä siinä viipaloidessa että onkohan tämä vielä raaka. Mutta ehkä se hedelmä pehmenisi kun uuniin pääsisi. Sitten täytteen vuoro...kreikkalaista jogurttia, kermaa, hunajaa, sokeria, kananmuna. Kaadoin täytteen hedelmien päälle, kunnes olin piirakkaa laittamassa uuniin niin huomasin että se kananmuna on edelleen pöydällä.....No, piirakka menee nyt paistumaan uuniin ilman kananmunaa täytteessä.

Piirakka tulee uunista, ei näytä herkulliselta. Maistan, jogurttitäyte on maistuu hyvältä, rakenne voisi olla parempi mutta suurin ongelma on siinä että hedelmäviipaleet ovat sitkeitä, ei tahdo kakkulapiolla saada leikattua palasta. Ei hyvä.

Tästä ei siis tullut reseptiä jonka teille jakaisin. Miksi tämän kerroin, siksi että vaikka tulee leivottua ja blogattua niin ei tänne kaikki leivonnaiset pääse. Reseptin täytyy olla sellainen että se varmasti toimii, maistuu hyvälle ja on kaikinpuolin ok. Jotain reseptejä lähden jatkokehittelemään ja jos onnistun niin sitten jaan reseptin teillekin mutta jotku ohjeet ei vaan ala toimimaan niin kuin pitäisi niin silloin resepti unohdetaan ja otetaan uudet haasteet vastaan.


Kakkupostausta tehdessä...kakun leipominen, kuvasommittelua, kuvausta, kuvan käsittelyä, postauksen kirjoittaminen. Ai niin, sitten vielä se keittiön siivoaminen. ;)

Vaikka tämä on välillä hyvinkin aikaa vievää niin silti kovasti tästä tykkään! Viime viikonloppuna kun videoin ja työvaihekuvasin jouluista kakkua niin tuli muutaman kerran mieleen että kyllä tämän kakun varmaan saisi tehtyä vähän nopeamminkin kuin useamman tunnin juttuna. Niin ja siihen oli hyvä varata lauantainpäivä, ei vaikka arki-iltaa koska silloin ei riitä tarpeeksi valoa kuvaamiseen näin pimeänä vuodenaikana. 

Edelleen siis jatkan tätä bloggausharrastusta ja jaan teille reseptejä kuvien kera! :)

Mukavaa perjantai-iltaa ja rentouttavaa viikonloppua! Pitkästä aikaa viikonloppu ilman suunnitelmia tai siis kyllä mä taidan huomenna kuitenkin leipoa... 
Kommentit

 1. Olipa hauska kirjoitus, toi hymyn huulille! ��Kiitos perjantain piristyksestä! - porilainen nainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, sait tännekin hymyn huulille! :)

   Poista
 2. Kiva kuulla, että ammattilaisellakin käy joskus noin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ammattilaisellekin käy usein näin, mutta virheitä oppii. ;)

   Poista
 3. Tätä sinun blogia on ollut kyllä mukava seurata kaikkien näiden vuosien ajan. On niitä harvoja, mitä tulee omalta kakkuiluajalta enää seurattua aktiivisesti niin blogin kuin facebookinkin kautta. Bloggaaminen käy kyllä työstä, jos sen haluaa tehdä kunnolla, mutta en ole kyllä itsekkään laskenut bloggaamiseen menneitä tunteja viimeisen yhdeksän vuoden ajalta, niin mukavaa puuhaa se on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mukava kuulla että olet pitkän aikaa jo seurannut blogiani.:)
   Joo, ei sitä auta alkaa laskemaan kauanko bloggaamiseen menee aikaa, se olisi ihan turhaa...

   Poista
 4. Aina ei voi onnistua.. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Itse tein leipuri-kondiittoriksi opiskellessani opinnäytetyön hedelmien käytöstä konditoriatuotteissa ja siinä tuli kyllä todettua sama ettei persimon oikein toimi leivonnassa, parempaa ihan vaan hedelmänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen aihe sinulla opinnäytetyössä. Vielä en ole ottanut uudelleen käsittelyyn persimonia leivonnassa, joten hyvä tietää että se ei oikein sovellu leivonnaisiin.

   Poista
 6. Kiva että laitoit myös 'huonosta' lopputuloksesta postauksen, sillä siitähän juuri oppii! Mitään virhettähän tuossa ei tavallaan ollut, mutta onhan se leivonta sellaista hienosäätöä. Itse tein kerran kaksi samaa kakkua - samalla ohjeella - peräkkäin uuniin ja toinen oli parempi ja 'onnistuneempi' vaikka aivan samoin ohjein ja samoin kätösin tein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, tällaisista kommelluksista sitä oppii. Totta, ei tässä toisaalta mitään virhettä tullut, aineet ei vaan sopineet yhteen. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!