Helpot juustosarvet ja pakkaspäivä


Eikös ne sellaiset reseptit ole hyviä, jotka voi nopeasti tehdä ja saa hyvää syötävää? Tässä olisi yksi sellainen resepti. Useamman kerran olen ajatellut tehdä näitä sarvia kun Peggyn pieni punainen keittiö on herkutellut näillä.

Nämä menee helppoudella samaan katogoriaan mitä vaikka teeleivät. Kaikki aineet sekaisin kulhoon, ei vaivausta. Raaka-aineetkin löytyy lähes jokaisen jääkaapista ja kuiva-ainekaapista. Suosittelen!

3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl kermaviiliä /ranskankermaa/ smetanaa
60g voita
2 dl juustoraastetta, esim. emmental

n. 50g tuorejuustoa (käytin ruohosipulituorejuustoa)

Sulata voi. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja voisula. Lisää lopuksi juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. 


Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kummastakin pyöreä pala. Leikkaa kahdeksaan osaan. Levitä jokaiselle palalle tuorejuustoa, kääri rullalle. Sipaise pintaan vettä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa  n. 10-12 min.


Tänään on ollut kylmä pakkaspäivä. Täällä pk-seudullakin mittari näytti -25 astetta. Ilma näytti niin hienolta ja aurinkoiselta että minä puin lämpimästi vaatetta päälle ja lähdin käymään merenrannalla kameran kanssa. Kannatti lähteä, niin kaunis talvinen maisema oli.






Kommentit

  1. Juustosarvet on hyviä! Pitääpä kokeilla tätä sinunkin reseptiä.:)
    Ja aivan huikeita maisemakuvia. Aurinkokin tähtenä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli kyllä huikean hieno ilma vaikka kylmä olikin. :)

      Poista
  2. Juustosarvet ovat niin ihania lämpimäisiä. Meillä oli tänään -30 astetta, uuni lämmitti mukavasti ruokaa ja kotia. Oikein hyvää uuttavuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä maistui oikein makoisilta. :)
      Kyllä kylmillä ilmoilla on mukava uunia lämmittää. Mukavaa uutta vuotta myös sinulle! :)

      Poista
  3. Liian harvoin tulee näitäkin tehtyä..

    VastaaPoista
  4. Onpa kauniita kuvia. Itselleni tosin aivan liian kylmää, ja kaipaan suuresti lämpöä ja aurinkoa. Thaimaa olisi nyt makuuni ;) Hyvä ohje, nappaan talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä tosi kylmä ilma. Tykkään kyllä talvestakin mutta lämpö etelässä kelpaisi itsellenikin nyt oikein hyvin. :)

      Poista
  5. Ihania ohjeita. Täytyy kyllä kokeilla! Tosi kauniita kuvia!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!