Kinkkuruukut


Nämä ovat ikäänkuin unohtuneista raaka-aineista syntyneet pienet suolaiset leivonnaiset. Tämä tilanne on itselle liian usein tuttua, jääkaapissa on sellaisia raaka-aineita jotka ovat jostain syystä vähän kuin unohtuneet sinne tai sitten niistä on tarvinut vain osan eli purkinpohjia löytyy. Kaapissa voi olla vähän nahistuneita vihanneksia ja hedelmiä, juustopalan loppuja ja nyt joulun jälkeen monen pakastimesta voi löytyä vielä torttutaikinaa. Minäpä otin nyt tehtäväksi tyhjentää kaappini ja tein niistä teille reseptin.


Eli käytin näihin pieniin suolaisiin leivonnaisiin seuraavia aineita, kuvasta puuttuu muutama aine kuten pala tuoretta ananasta ja ruokakermapurkin loppu.

4 torttutaikinalevyä

n. 120g kinkkuleikkelettä
1/4 punaista paprikaa
1 salottisipuli
pieni pala tuoretta ananasta (.1/8 koko ananaksesta)
6 kirsikkatomaattia
vajaa ½ rasiaa ruohosipulituorejuustoa
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
mustapippuria
juustoraastetta

Valmista täyte. Kuutioi kinkkuviipaleet, paprika, tuore ananas ja sipuli. Leikkaa ananaskirsikat neljään osaan. Lisää loput aineet täytteeseen, juustoraastetta lukuunottamatta. Mausta mustapippurilla ja pieni ripaus myös yrttisuolaa.


Laita sulanneet torttutaikinalevyt vierekkäin ja kaulaa levyjä ohuemmaksi. Ota siitä pyöreällä muotilla paloja.


Nosta palat muffinssivuokaan tai pieniin leivosvuokiin. Annostele täytettä taikinan päälle ja ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n.20 min tai kunnes ovat saaneet kauniin värin pintaan.


Oletko kiinnittänyt huomiota, miten saisimme vähennettyä roskan määrää? Näidenkin leivonnaisten aineista paprika ja ananas oli jo muutamaan kertaan menossa pois kun en saanut niitä minnekään käytettyä ja olivat jo muka vähän huonoja. Mutta onneksi en ollut heittänyt pois koska ne olivat vielä oikein hyviä.

Vantaan Energialla on meneillään projekti, jossa he haluavat tehdä Vantaasta Suomen roskattominta kaupunkia. Tämä on tosi hieno projekti, koska kukapa meistä haluaisi että joka paikka täyttyy roskasta. Vantaan Energialla on roskapoliiseja, jotka antavat mielellään neuvoja miten roskan määrää saadaan vähennettyä, mitä kaikkea on järkevä kierrättää. Kaikki Vantaalla asuvat voivat saada Roskapoliisin kylään.  Roskapoliiseista löydät lisätietoa Vantaan energia sivuilta ja myös heidän Facebook-sivuilta

Kuinka helposti sinä heität roskiin jääkaappiin "unohtuneita" raaka-aineita vai käytätkö tarkasti kaiken? Mielellään kuulisin teidän mainioita vinkkejä mitä herkkuja olette loihtineet tähteistä. Hyvin usein olen maininnut täällä blogissa että parhaat suolaiset piirakat syntyy "jääkaapin tyhjennys aineista". Mitä muuta olette tehneet? Millä te olette saaneet vähennettyä jätteen määrää?

Tehdään kaikista kaupungeista roskattomia, Vantaa on nyt jo aloittanut sen projektin. Blogiringin sivuilta löydät myös muiden bloggareiden vinkkejä tästä aiheesta. :)


Yhteistyössä
Kommentit

  1. Nam, oikein herkullisen näköiset:-) Meillä menee tosi vähän ruokaa hukkaan

    VastaaPoista
  2. Nämä on kyllä just niitä parhaimpia, jämistä leivotut! :) Aina joskus niitä purkinloppuja jää pyörimään kaappeihin.. Ruokaa meillä menee hukkaan melko vähän (jos ei lasketa niitä mitä lasten lautasilta joutuu roskiin kaapimaan) :( kun jemmaan sellaiset pakkaseen mitkä voi pakastaa tai syön itse vanhempia pois jos edellispäivältä on jäänyt jotain vain vähän.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!