Raparperi-marenkipiiras


Ihana ja hyvin monelle maistuva kesäpiirakka, raparperi-marenkipiirakka. Kävin siskoni perheessä, josta löysin ihanan ison raparperipenkin. Sieltä lähti varsia tähän piirakkaan, muutamia varsia leikkasin mukaan omaan kotiin, jotta pääsen tekemään uusia raparperiherkkuja. Seuraavaksi pitää varmasti tehdäkin raparperipaistosta.

Raparperivarsia ei tarvitse kuoria. Niissä on näin alkukesästä niin ohut kuori että sen voi hyvin käyttää kuorineen. 

Hilloke
350g raparperia
1½ dl sokeria
tilkka vettä
½ rkl perunajauhoa
1 rkl vettä

Pohja
150g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Marenki
3 valkuaista
1½ dl sokeria

Pilko raparperivarret pieniksi paloiksi. Laita kattilaan raparperit, sokeri ja tilkka vettä. Keitä sen aikaa, jotta raparperit pehmenee. Sekoita perunajauho veteen, kaada ohuena nauhana hillokkeeseen. Anna hillokkeen kerran pulpahtaa, siirrä kattila levyltä pois.

Vaahdota pohjan voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirakka- tai irtopohjavuokaan (halk.n. 26cm) ja vähän myös reunoille. Paista 225 asteessa 12 minuuttia.

Valmista marenki sinä aikana kun pohja on uunissa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri.

Levitä hilloke paistuneen pohjan päälle. Laita hillokkeen päälle marenki. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Tarkkaile paistoa, jotta marenki ei pääse palamaan.





Kommentit

  1. Kirjoitinkin juuri Eerikalle, että pitäisi jostakin napata muutama varsi ja tehdä raparperiherkkuja. Ne kun kuuluvat niin kovasti tähän alkukesään!

    Viikonlopuksi tein suolaisia sinun broileripiirakka ohjeella ja kinkkukasvis -ohjeella myös. Hyvä pohja, maistuvia herkkuja, kiitos! <3

    VastaaPoista
  2. Minkä kategorian alta löytyy raparperimehu?

    VastaaPoista
  3. Hei Kuinka paljon deseinä on tuo raparperi määrä, joka ohjeessa on grammoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuli kyllä vaikea kysymys ;) raparperi on niin paljon helpompi punnita kuin mitata koska palakokokin vaikuttaa tilavuuteen. Mut jos täytys joku määrä antaa niin ehkä puoli litraa.

      Poista
  4. Kestääkö marenki pakastusta. Kiitos jo etukäteen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei marenki oikein kestä pakastusta, se vettyy siellä.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!