Yllätysten marenkikakku


Ihanaa marenkia! Ja mitä marengin sisältä löytyykään... pehmeää täytettä ja hedelmiä. Olisiko tässä kakku vaikka juhannuksen herkkuhetkiin?

Marenki on siitä kivaa massaa että siitä voi tehdä melkein mitä vaan. Nyt levitin marenkimassaa kakkuvuoan päälle. Marenki on siinäkin mielessä hyvä koska pohjat voi tehdä tosi hyvissä ajoin valmiiksi, ne ei mene säilytyksessä huonoksi. Ja tämä kakku käy myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

Mietin tätä kakku tehdessä, miten tätä saa leikattua. Yllätyin että niinki helposti leikkaaminen kävi tai ainakin ystäväni selvisivät siitä hyvin. Kannattaa käyttää terävää kakkulapiota ja ehkä myös sellaista tarjoilulautasta jossa on vähän reunaa ettei kakku heilahda tarjoilulautaselta pois kun sitä leikkaa. ;)
Minä täytin tämän kakun noin kuusi tuntia ennen tarjoilua. Voitelin varalta pohjat valkosuklaalla mutta se ei olisi ollut kyllä tarpeen, marenki pysyi hyvänä näinkin pitkän ajan. Maistoin tätä kakkua vielä seuraavanakin päivänä eikä marenki ollut vieläkään pehmentynyt.  


Marenki
3 valkuaista
2 dl sokeria
½ tl sitruunamehua

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa ja sitruunamehu. Vatkaa marenkia niin pitkään että massa on paksua ja kiiltävää.
Vuoraa kakkuvuoan ulkopuoli leivinpaperilla. Levitä paperin päälle merenkia n.½ cm kerros. Levitä marenkia pellille, leivinpaperin päälle, kakun kokoinen pohja. Paista 100 asteessa n.3 tuntia.
Parin tunnin paiston jälkeen poistin kakkuvuoan ja leivinpaperin ja jatkoin marengin kuivattamista.

Täyte
2½ dl kermaa
½ prk rahkaa
1 passionhedelmä
2 tuoretta persikkaa / nektariinia
½  rkl sokeria
vadelmia
mintunlehtiä
orvokkeja

Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokeri.
Kuori tuore persikka ja pilko pieniksi kuutioiksi. Levitä marenkipohjan päälle kerma-rahkaseosta, lisää päälle hedelmäkuutioita ja passionhedelmää. Jatka kerrosten laittamista.






Kun täytteet on saatu kerroksittain, nosta marenkikansi päälle. Täytettä voi laittaa vielä päällä olevasta reiästä, jotta sisäosa tulee täyteen.


Koristele marenkikakku tuoreilla vadelmilla, mintunlehdillä ja syötävillä kukilla.






Kommentit

  1. Oi Kermaruusu, nyt meni hiirellä sormi suuhun, kun ei osaa päättää tehdäkö tämän vai tuon edellisen postauksen herkun !? On testattava molemmat Ü

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti hiiri on tehnyt juhannuksen herkuiksi kumpaakin kakkua, annan luvan siihen. 😉 Herkullista juhannusta sinulle!

      Poista
  2. Ihan mieletön ihana makuelämys, en ala, olen hulluna kermakakkuihin, onneksi kohta on se mansikkakakun aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteinen kermakakku on kyllä hyvää. Hyvänä toisena tulee marenkiherkut. 😊

      Poista
  3. Ihana ohje. Pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!