Cantuccinit


Cantuccinit eli biscottit eli italialaiset mantelikeksit vai italialaiset korput. Näillä taitaa olla monta nimeä. Ihan tuttu nimi on tuo cantuccinit vaikka en ole tainnut niitä koskaan ostaa, saatikka leipoa. Nyt on aikaa ja intoa kokeilla kotona jotain erilaista. Näistä tosiaankin tulee ihan korpun kovia. Nämä paistetaan kahteen kertaan. Ensimmäisen paiston jälkeen nämä viipaloidaan ja nostetaan pellille sivuttain. Toisen paiston jälkeen sivutkin ovat kuivuneet.

Voit käyttää näihin mitä vaan manteleita, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Minulla oli Lidlistä ostettu pussi, joka sisälsi mantelia, pähkinää ja kuivattuja hedelmiä. Laitoin lisäksi myös suklaapaloja, voit jättää nekin pois ja lisää sitten manteli-hedelmäsekoitusta.


100g voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl manteli-saksanpähkinä-kuivattu karpalo-rusina sekoitusta
8 palaa maitosuklaata

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Pieni mantelit, pähkinät, rusinat, karpalot ja suklaa. Sekoita lopuksi kaikki aineet keskenään. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan. (Jos haluat pieniä keksejä, jaa kolmeen osaan) Taputtele pellille pötköjä, paksuus n.1 cm. Paista 180 asteessa n. 25 min. Ota uunista ja leikkaa sahateräveitsellä n.1½ cm paksuisia viipaleita. Kääntele korput sivuttain pellille ja paista vielä 10 minuuttia.



Kommentit