Mutakakku omenapaistoksella

 


Mutakakku uuniomenalla kuulosti niin kutkuttavan erilaiselta että se oli pakko laittaa korvantaakse odottamaan hetkeä jolloin sen kokeilen. Instagramia tulee välillä selattua vähän liian usein mutta nytkin se kannatti kun luin jonkun toisen päivityksen kommenttikentästä tästä yhdistelmästä. En ole siis nähnyt tähän missään reseptiä tai kuvaa, ainoastaan siinä kirjoitettiin tästä yhdistelmästä. 

Ajattelin että kokeilen tehdä nyt tällaisen version ja hei, siitähän ei tullut yhtään huonoa. Valuva, makea suklaakakku, päällä omenakuutioita ja kauramuru tuo rapeaa rakennetta kokonaisuuteen. Teen varmasti uudelleen. Tämä menee tällaisenaan tai sitten kaveriksi voi ottaa vielä vaniljajäätelöä!


Otin tämään mukaan extempore kyläpaikkaan ja sain seuraavana päivänä viestiä että yön yli tekeytyny kakku maistui seuraavana päivänä vielä paremmalta.


Mutakakku

100g voita
100g tummaa suklaata
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja 
½ tl leivinjauhetta

Omenatäyte

4 pientä (kotimaista) omenaa
½ rkl voita
kanelia

Muruseos

25gvoita
1½ rkl fariinisokeria
1 dl kaurahiutaleita

Sulata kattilassa tai mikrossa voi ja suklaa. 
Sekoita vähän jäähtyneeseen voi-suklaaseokseen kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Laita irtopohjavuoan (halk.18cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan, paista 200 asteessa 13-15 minuuttia. Mutakakku saa olla reunoilta kypsä mutta keskeltä vielä ihan pehmeä.

Valmista omenatäyte. Kuutioi omenat (kotimaisia ei tarvitse kuoria) pieniksi kuutioiksi. Laita paistinpannulle voi ja pyörittele siinä omenakuutioita vaan sen aikaa jotta pehmenevät. Siihen menee aikaa vain muutama minuutti. Mausta omenat kanelilla.

 Sulata muruseoksen voi ja lisää siihen fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos leivinpaperin päälle, ohueksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa 5 min. Ota pelti uunista ja sekoita muruseosta ja levitä uudelleen pellille. Paista vielä toiset 5 minuuttia. Varo ettei muruseos pala.

Levitä omenakuutiot kakun päälle ja ripottele pinnalle lopuksi kauramuruseos.


Jos haluat tehdä kakusta gluteenittoman, käytä vehnäjauhojen tilalla 1½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta + 1 dl riisijauhoa. Käytä muruseokseen gluteenittomia kaurahiutaleita.









Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!