Sitruunaneliöt


Ystäväni oli tehnyt Pirkka-lehdessä olevalla ohjeella sitruunaneliöitä. Minäpä kaivoin myös lehden lehtikorista uudelleen esille ja kokeilin tehdä samaa piirakkaa. Tätä piirakkaa riittää pieni palanen kahvin kanssa, sen verran makeaa on. Ajattelin seuraavalla kerralla muokata hieman ohjetta. Täyte oli oikein hyvä, joka sisältää kondensoitua maitoa ja sitruunaa mutta pohja on aika rasvainen, joten tuli mieleen että jos pohjaksi tekisi vaikka muropohjan tms. niin siitäkin voisi tulla hyvä. Pinnalle sopisi hyvin tuo muruseos. Laitan siis ohjetta jatkokehittelyyn. :) Alla oleva ohje lehdestä.

Tein kaksi piirakkaa, toisen gluteenittoman ja toisen vehnäjauhoilla. Gluteeniton onnistuu kun vaihdat vehnäjauhojen tilalle gluteenittoman jauhoseoksen.

120g voita
1½ dl fariinisokeria
2½ dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa, makeutettu
1 ison sitruunan kuori ja mehu

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kulhossa. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita murumaiseksi seokseksi.

Päällystä n. 20x20 cm piirakkavuoka leivinpaperilla. Painele 3/4 muruseoksesta vuoan pohjalle.

Sekoita kondensoitu maito, sitruunamehu ja -kuori kulhossa. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele loppu muruseos täytteen päälle. Paista 175 asteessa 20-25 min.

Anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa. Sitruunaneliöt ovat parhaimmillaan viileinä.



Kommentit

  1. Kaikki sitruunaiset leivonnaiset ovat lemppariani :)
    Nämä neliöt vaikuttavat suussa sulavilta, nams!
    Aurinkoista pääsiäistä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!