Persikka-rahkapiirakat



Pimeän talven jälkeen kun kevät koittaa, tulee silloin itselläni tarve sisustaa kotia ripauksella keltaista. Kaupassa silmiini osui nämä kelta-valkoiset pahvivuoat, joita en voinut jättää kaupan hyllylle vaan ostoskoriin menivät, niin kivan värisiä vuokia olivat. Paketissa luki että ovat sellaisia "naposteluvuokia" mutta onneksi oli myös maininta että kestävät uunissa 200 astetta.

Pääsiäinen lähestyy, jolloin leivonnaisissa on usein käytetty rahkaa. Nämä piirakat sopivat hyvin pääsiäiseen värin ja maun puolesta. Tällä ohjeella saat tehtyä 4 piirakkaa, jotka on tehty näihin vuokiin. Laitoin varalta vuokiin leivinpaperia, varmistin että lähtevät vuoasta irti. Jätin kuitenkin yhteen laittamatta ja totesin että ei olisi tarvinut muihinkaan laittaa koska hyvin lähti irti.

Pohja:
150g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
1 prk rahkaa (200g)
1 dl kermaa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljaskeria
2 tl sitruunamehua

4-5 persikanpuolikasta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi taikinaan. Jaa taikina neljään vuokaan, pohjalle ja reunoille.

Pilko persikat paloiksi ja laita aina yksi puolikas yhteen vuokaan. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada persikoiden päälle. Voit halutessasi pilkkoa vielä yhden persikan ja ripotella palat piirakan päälle, jolloin saat väriä piirakkaan, muiden persikoiden jäätyä rahkaseoksen alle. Paista 200 asteessa n. 30 min.




Kommentit

  1. Hyvältä näyttää ja varmasti myös maistui! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkapiirakka on kyllä hyvää, ja jotenki se tulee aina mieleen näin pääsiäisen alla että sitä pitäisi tehdä.

      Poista
    2. Kiitos ohjeesta! Tein piirakkaa hieman täytettä muokaten ja siitä tuli aivan ihanaa! Julkaisin ohjeen blogissani, viitaten tietysti tänne alkuperäiseen ohjeeseen :)

      Poista
  2. Ihania piirakoita! Näitä taidan tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaa ohje mukaan ja leivo sinäkin näitä piirakoita. :)

      Poista
  3. Ihanan näköisiä, löysitkö vuoat aivan tavallisesta kaupasta?

    VastaaPoista
  4. Ostin itsekin juuri samaisia vuokia niiden söpöyden vuoksi. Tässä olen tuuminut mihin niitä käytisin. Hyvä vaihtoehto tuo sinun tekeleesi. Sopii pääsiäiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kaupassa mietin että tuleekohan näitä käytettyä, silti ostin, ja onneksi ostin koska ne olivat just hyviä näihin piirakoihin. Yhdestä vuoasta saa 4-5 palaa piirakkaa, pieneen kahvipöytään siis ihan sopiva. :)

      Poista
  5. Ihania vuokia ja rahkapiirakoita! :)

    VastaaPoista
  6. Persikka ja rahka kuuluu kyllä pääsiäisen leivonnaisiin! Ja nuo vuoat on aivan ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, jotain täytyy aina persikasta ja rahkasta tehdä pääsiäiseksi.

      Poista
  7. Kiitos ihanasta ohjeesta! Odottelen lisää hyviä pääsiäisherkkujen ohjeita :)

    Anne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän vielä jotain pääsiäisleivonnaisia kehitellä ennen pääsiäistä.

      Poista
  8. Ovatpa suloisia, sekä leivonnaiset että vuoat!:) Kevät tuo tullessaan raikkaat pastellisävyt. Leivonnaisissakin rupeaa kaipaamaan hedelmäisiä herkkuja. Rahkaleivonnaiset kuuluvat meidänkin perheessä tähän vuodenaikaan.:)

    Olen hiljattain tehnyt blogisi reseptillä tex mex jauhelihapiirakkaa sekä eilen pikkupizzoja jauhelihatäytteellä, molempia ohjeita tulen kyllä käyttämään tulevaisuudessakin. Kiitos.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukava kuulla että olet kokeillut useampaa ohjettani. :)

      Poista
  9. Heips! Ihanan näköisiä piirakoita:) Voisiko tällä samalla ohjeella tehdä yhden piirakan tavalliseen piirakkavuokaan? Kiitos jo ennakkoon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvin tehdä tällä ohjeella yhteen piirakkavuokaan. Sama ohje käy jos on iso piirakkavuoka esim. 26 cm halkaisijaltaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!