Rouheat porkkanasämpylät


Miten hyviä onkaan itse tehdyt sämpylät, niitä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Sämpylät eivät kaipaa lämpimänä paljon muuta päälle kuin voita ja juustoa. Nämä rouheiset sämpylät saivat nimensä siitä että näitä ei muotoilla mitenkään ja ovat kooltaan sellaisia evässämpylän kokoisia eli aika isoja. Taikinan jätin löysäksi, jolloin sämpylöistä tuli ihanan pehmosia.  

5 dl maitoa
3 keskikokoista porkkanaa ( n.4 dl raastetta)
1 pala hiivaa (50g)
2 tl suolaa
1 rkl siirappia / hunajaa / sokeria
1 dl kauraleseitä
n. 14 dl vehnäjauhoja / hiivaleipäjauhoja / sämpyläjauhoja
100g voita

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste maitoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen ja lisää suola. Lisää kauraleseen ja osa jauhoista, alusta taikinaa. Lisää sulatettu voi ja loppuja jauhoja. Taikina saa jäädä löysäksi, jolloin sämpylöistä tulee pehmeitä. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

Nostele taikinasta palasia leivinpaperin päälle. Annoksesta tulee n. 15 kpl isoja sämpylöitä. Kohota sämpylät peitettynä. Ripottele pinnalle kauraleseitä ja paista 225 asteessa n. 12-15 min.Kommentit

  1. Tuoreita sämpylöitä ei voita mikään! :) Porkkanasämpylät on kyllä tosi hyviä..

    VastaaPoista
  2. Olipas hyvä resepti. Näitä on tehty meillä jo kaksi kertaa viikonsisällä. Erittäin hyviä sämpylöitä. Kiitos reseptistä ja mielenkiitoisesta blogista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!