Käsityöharrastajan kakku


Viikonloppuna vietimme ystäväni syntymäpäiviä. Toisen ystäväni kanssa päätimme yllättää sankarin täytekakulla. Olipas kiva tehdä kakkua yhdessä!

Kakun aihetta ei tarvinut kauan miettiä, sankari kun on niin innokas käsityöharrastaja. 

Kakusssa on pohjana kostea suklaakakkupohja. Halusin tehdä kakusta normaalia korkeamman, kakussa on neljä täyteväliä. Pohjan paistoin kahdessa saman kokoisessa vuoassa, tällöin paistoaika ei ole niin pitkä mitä se olisi jos paistaisi koko kakun yhdessä korkeareunaisessa vuoassa.

Kakussa on täytteenä passionmousse. Pinnalle laitoin ohuen kerroksen hiukan keltaiseksi värjättyä kermaa ja päälle kaadoin suklaaganachea.


Meillä oli niin kiva ilta kun teimme yhdessä näitä koristeita. Yleensä minulla on sellainen ajatus koristeiden kanssa että kaikki koristeet mitkä kakkuun tulee ovat myös syötäviä. Nyt tein kuitenkin poikkeuksen nuppineulojen kohdalla, neulat ovat ohutta rautalankaa. En keksinyt mitään hyvää tekotapaa neulalle, ainoastaan tuli mieleen että sulatetusta isomaltoosista olisi ehkä voinut saada, se jäi kuitenkin kokeilematta. Koristeet ovat sokerimassaa.


Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!