Siskoni häät


Viime lauantaina sain olla viettämässä ihanaa, ikimuistettavaa päivää, siskoni häitä. Häiden kahvipöydän tarjottavat sain vastuulleni, joita oli mukava tehdä. Siskoni sanoi hyvin pitkälti mitä makeaa tarjottavaa he haluavat. Hyvä kokonaisuus saatiin rakennettua, monenlaista oli, makeaa siis yllinkyllin. 

Tarjottavat laskin 180:lle vieraalle. Kakkujen menekkiä oli haastava laskea koska oli niin monenlaista tarjottavaa. Mikään tarjottava ei onneksi loppunut kesken, ylimääräisten kanssa aina pärjää. Laitan tähän postaukseen itselleni ylös kakkujen määrät tai ne määrät mitkä tekisin seuraavalla kerralla tälle väkimäärälle.



Hääkakuksi ei haluttu kerroskakkua eikä kakkutelineeseen tarjolle laitettuja vaan yksittäisiä kermakakkuja. Kakkujen täytteenä on mansikkamousse. Kuorrutus on kermaa ja kukkakoristeet tein sokerimassasta. 


Punaherukka-jogurttikakun koristeeksi laitoin tuoreita marjoja. (4 kpl / 26 cm)

_c_perhejuhlat_.jpg

Toisena hyydykekakkuna oli kolmen suklaan juustokakku. Pohjaksi laitoin keksipohjan. (4 kpl / 26cm)


Suklaakakun koristelussa käytin kultatomulla "värjättyä" suklaarouhetta.


Macaronit pääsi myös näihin juhliin. Näitä tuli tehtyä yhteensä n. 250 kpl.


Nämä pienet pavlovaleivokset olivat monen mieleen. Aluksi mietin että miten marenki kestää että ei ala pehmenemään liikaa. Leivoksia ei voi kovin aikaisten tehdä valmiiksi ja mutta en voi kovin viime tippaan jättää kun on muutakin hommaa. Teinkin sitten niin että kävin hääpäivän aamuna pursottamassa kerma-rahkatäytteen päälle ja laittamassa apulaisen kanssa hedelmät (persikka, tuore ananas, tumma viinirypäle). Keittiöväki pursotti jäähtyneen kinuskin leivosten päälle ennen kuin laittoivat tarjolle. Marenkipohjat olin tehnyt jo hyvissä ajoin kotona, ne kun säilyvät hyvin.

Lisäksi pöydässä näkyy tummia pieniä leivoksia. Ne olivat mansikkapusuja. Niissä oli tumma kääretorttupohja, mansikkatäyte ja pinnalla tummasuklaaspray.




Ihana päivä, onnea M&J! <3









Kommentit

  1. Joka kerta täällä blogissa käydessä ei voi muuta kuin ihastella nuita sinun taitojasi! Sinulla on kyllä mieletön lahja, osaat kaikesta loihtia niin kaunista! :) tiedätkö onko nuille macaroneille jotain "muottia", että sais samankokoisia? Tällaiselle amatöörille ois hyväksi... :D onko niitä vaikea saada ylipäätään onnistuun? En oo koskaan tehnyt ja pitäis siskon häihin tehdä. Oisko sinulla suositella mitään helppoa ja hyvää leivoksen ohjetta häihin? Siis vastaava kuin siskosi häissä olleet pavlovaleivokset mutta amatöörille sopivat... :)
    Aurinkoista kevättä! :) ja Kiitos kivasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Itse pursotan macaronit niin että piirrän leivinpaperin päälle ympyröitä, pyöreää muottia apuna käyttäen. Piirrän macaronit paperiin. Sitten laitan toisen paperin päälle ja siihen alan pursottamaan. Tällä tavalla tehtynä niistä ehkä tulee samankokoisia. ;) Massan paksuus vaikuttaa paljon siihen että alkaako macaronit leviämään, pysyykö samankokoisena kuin pursottaa vai leviääkö sopivasti. Pursotan yleensä n.2€:n kokoisia macaroneja.
      Pavlovat eivät ole vaikeita tehdä. Laita niistä lähiaikoina ohjeen tänne.
      Mukavaa kevättä sinullekin ja tsemppiä häiden laittoon! :)

      Poista
  2. Aivan ihanan ja maistuvan näköinen makea pöytä. Kyllä kelpasi häitä juhlia :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisiä ja taidolla tehtyjä tarjottavia! :-)

    VastaaPoista
  4. supertyylikästä! Ja aivan ihana kimppu morsiamella!

    VastaaPoista
  5. Upea tarjoilu! Kaunista ja varmasti herkullista:)

    VastaaPoista
  6. On siskoosi onnekas kun omistaa noin ihanan siskon. Ja tarjoilut on taattua Kermaruusu luokkaa.ihana edelleenkin seurata sinua. Ja ohjeet ovat taatusti hyviä ja toimivat mitä blogistasi poimin joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma! :) Minäkin olen onnekas kaikista siskoistani. <3

      Poista
  7. Niin hyvännäköisiä leivonnaisia ja mikä hääkakku!! Morsiamen kampauksesta ja kukkakimpusta puhumattakaan. On varmasti ollut tyylikkäät juhlat. :)

    / Paukku

    VastaaPoista
  8. Niin kauniita ja suussasulavan näköisiä leivonnaisia.

    VastaaPoista
  9. Upeaa jälleen kerran <3 Onko tuo suihkutettava suklaa hyvää ja helppoa? Itsellenikin osuu yllättäen nakki tehdä tyttären tarjoilut, joten tarkoituksena olisi myös buffet tyyppinen pöytä, useampaa pikkutarjottavaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      En käyttänyt valmista pullossa olevaa suklaasuisketta vaan sulatan suklaata ja kaakaovoita jonka laitan "maalauslaitteeseen".
      Juhlien laitto on mukavaa puuhaa. :)

      Poista
  10. Mitä nuissa macaroneissa on välissä? :)

    VastaaPoista
  11. Aivan ihanat häät ja huikean hienot tarjoilut! Aivan käsittämätöntä miten tasalaatuisia leivonnaisia saat aikaan.

    Löytyykö tuon herukkakakun ohje blogista, vai onko se salaisuus? Esikoisen rippijuhlatarjoiluja mietin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Häät oli ihanat ja niitä oli mukava laittaa.
      Ei kai ohje salainen ole, niin usein olen sitä tehnyt. :) Lisään ohjeen joku päivä tänne.

      Poista
  12. Voi apua mitkä tarjoilut! Kaikki näyttää niin herkulliselta ja koristelut on kans aivan ihanat. Vau! :)

    VastaaPoista
  13. Kaikki niin ihanan suloista. Varmasti kaunis ja ikimuistoinen hääpäivä siskollasi ja hienoa että hänellä on taitava sisko joka auttaa sen järjestämisessä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Päivä oli ihana ja häitä oli kiva yhdessä laittaa. :)

      Poista
  14. Tosi ihanan näköiset tarjottavat!

    VastaaPoista
  15. Ompas todella upeita herkkuja! Saakos kysyä mikä täyte tuossa täytekakussa on? :)

    VastaaPoista
  16. Aivan uskomattoman ihania ja minun mieleeni kuitenkin yksinkertaisia, mutta äärettömän kauniita kaikki. Olet mestari !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Morsian halusi koristeluista hyvin yksinkertaiset joten sen mukaan mentiin. Itse tykkään myös enemmän yksinkertaisesta.

      Poista
  17. Aivan ihanan näköiset tarjottavat. Mitä ovat nuot ihanan näköiset suklaajutut ? täälä lakkiais/valmistujaistarjoiluja mieitin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suklaiset leivokset ovat mansikkapusuja. Pohjana niissä kääretorttupohja, täytteeksi pursotettu mansikkamoussen tyylinen täyte ja pintaan suihkutettu suklaa.

      Poista
  18. Näyttääpä kivalta! Mietin nuiden marenkien säilyvyyttä, pystyykö niitä pakastamaan tai kuinka paljon etukäteen voi leipoa jos aikoo huoneenlämmössä säilyttää? (Häät kesällä ja olisi mukava tehdä ajoissa alta pois).

    VastaaPoista
  19. Hei! Mistä olet löytänyt nuo kivat suorakaiteen malliset lasiset tarjoiluastiat?

    VastaaPoista
  20. Riittikö 4 juustokakkua todella 180:lle henkilölle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä riitti. Oli niin paljon muutakin tarjottavaa.

      Poista
    2. Kiitos, oli hyödyllinen tieto. Itse olen suunnitellut kakkubuffaa häihini, eli tarjottavaa on monenlaista. Siksi olenkin pohtinut että jokaista kakkua tuskin kannattaa tehdä niin monta annosta kuin syöjää. Tämä antoi vähän perspektiiviä.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!