Parsa-parmankinkkupiirakka



Nyt täytyy tunnustaa että oli elämäni ensimmäinen kerta kun käytin tuoretta parsaa missään. Olen kyllä hyvin monesti ajatellut että jotain siitä täytyisi tehdä mutta aina se on jäänyt. Nyt tuoretta parsaa mainostetaan monessa paikassa, joten kauppareissulla parsanippu siirtyi ostoskoriini. Loput piirakan aineet tuli siitä mitä kaapissa oli. Tätä piirakkaa tulee kyllä tehtyä uudelleen. Parmankinkku tuo mukavaa suolaisuutta, tomaatti ja basilika maistuu aina piirakassa.

Pohja
200g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Täyte
8 kpl tuoretta parsaa
4-8 kirsikkatomaattia
1 pkt parmankinkkua
tuoretta basilikaa
50g mozzarella raastetta
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
3/4 tl yrttisuolaa
mustapippuria

Kuutioi voi kulhoon ja nypi jauhot sekaan, lisää lopuksi kylmä vesi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja vähän reunoille.

Kuori parsat, halkaise tomaatit 2-4 osaan. Sekoita keskenään ruokakerma, maito (voit käyttää myös koko nestemäärän ruokakermaa eli 3 dl), kananmunat ja suola.


Kuori parsat nupusta alaspäin. Katkase varren alaosasta n. 1cm pois.


Lado parsat pohjan päälle. Halkaise parmankinkut pitkittäin kahtia, kääri suikaleista ruusukkeita ja laita parsojen väliin. Lisää tomaatit ja basilika. Rouhi pinnalle mustapippuria. Lisää juustoraaste ja lopuksi kerma-munaseos. Paista 180 asteessa n. 40 min.



Vieraille on mukava kattaa pöytä.




Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!