Makeat blinit


Kevät on monien juhlien aikaan. Juhlia on mukava suunnitella ja leipoa. Juhlien järjestäjälle voi tulla lisää mietittävää erilaisista erityisruokavalioista. Pääsin mukaan Blogiringin ja Vuohelan herkun kampanjaan, jossa pääsin testaamaan blinijauhoseosta. Jauhoseos on ihan uutta, tullut kauppoihin vasta nyt toukokuussa. Erilaiset jauhoseokset helpottavat leipojaa, varsinkin sellaista, joka ei ole vielä niin päässyt tutuksi gluteenittomien leivonnaisten valmistukseen. Jauhoseoksia löydät Vuohelan herkun verkkokaupasta, heidän sivuiltaan löytyy myös gluteenittomien herkkujen reseptejä.

Blinit ovat itselleni sellaisia, joita ei ole tullut aiemmin tehtyä. Lähes poikkeuksetta blinien kanssa tarjotaan jotain suolaista, usein mätiä, smetanaa, sipulia. Nyt en lähtenytkään suolaiselle linjalle vaan tarjoan blinit makeiden lisukkeiden kanssa. Värisävyltään nämä ovat kuin mäti, smetana ja sipuli mutta ne ovatkin lakkoja, kermaa ja valkosuklaarouhetta.

Useissa bliniohjeissa taikina sisältää hiivaa, jonka käsketään turvota kylmässä useampi tunti tai yön yli mutta tässä valmiissa blinijauhoseoksessa on leivinjauhe valmiina. Nämä blinit ovat nopeampia tehdä. Blineistä tuli kuohkeita ja hyvän makuisia.


2 dl maitoa
1½ dl Farina blinijauhoseosta
1 kananmuna
½ prk kermaviiliä

voita paistamiseen

lakkoja
kermavaahtoa
valkosuklaata
vaahterasiirappia

Laita kulhoon maito, kananmuna ja kermaviili. Sekoita ja lisää lopuksi jauhoseos. Paista blinit blinipannulla tai paistinpannulla. Käytä paistamiseen voita. Annoksesta tulee n. 15 bliniä.
Tarjoa lakkojen, kermavaahdon ja valkosuklaarouheen kera. Kaiken kruunaa vielä loraus vaahterasiirappia.


Yhteistyössä 


Kommentit

  1. Blinejä en olekaan koskaan päässyt maistamaan, kuullut olen kyllä.. Makea versiokin kuulostaa oikein hyvältä vaihtoehdolta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!