Raparperijäätelö - maitosuklaa-keksijäätelö





Aijai, kyllä säätiedot näyttää tälle viikolle niin lämmintä että kyllä se kesä tulee. Kesähän tarkoittaa myös sitä että jäätelöä alkaa kulumaan enemmän. Lämmin ilma ja jäätelö sopivat vaan niin hyvin yksiin.

Jätskiohjeita on nyt ollut esillä monella sivulla ja juuri sellaisia ohjeita missä ei tarvitse jäätelökonetta. Kakkutaikurin ohjetta olen käyttänyt tässä pohjana. Usein olen miettinyt että ostaisi jätskikoneen mutta enää sitä ei tarvitse miettiä kun jätskin voi tehdä hyvin myös ilman konetta.

Ihana raparperiaika on alkanut, niimpä sekoitin jätskipohjaan vähän pehmeäksi keitettyjä raparperejä. 



Kumpaakin jätskiä tuli reilu puoli astiaa kun tein tällä ohjeella.

6 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua)
½ dl glukoosisiirappia

1. maku
300g raparperikuutioita
1/4 dl vettä

2. maku
n.100g kaakaokeksi maitosuklaata

Aloita valmistaminen keittämällä raparperit pehmeiksi. Laita kattilaan vesi, lisää kuutioidut raparperipalat. Keitä sen verran että pehmenevät (n. 4 min.). Jäähdytä.

Laita kulhoon kerma, kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Vatkaa vaahdoksi. Jos haluat tehdä vaikka kahta eri makuista jäätelöä, jaa massa kahteen kulhoon. Sekoita varovasti vaahdon sekaan raparperit ja toiseen kulhoon rouhittua suklaata. Kaada jätskimassa pakastuksen kestävään astiaan ja laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.



Raparperi toi kivasti raikkautta makeaan jäätelöön. 


Voit sekoittaa jätskimassaan melkein mitä vaan, erilaisia suklaita, marjoja, hedelmiä, kinuski- tai suklaakastikkeita, keksiä, pähkinöitä...


Glukoosisiirappia saa vähittäiskaupasta, ainakin isommista marketeista pitäisi löytyä. Purkki löytyy sieltä missä on sokerit, siirapit yms. Glukoosisiirappi tekee jäätelöstä pehmeää, hyvin lusikoitavaa.

Kondensoitua maitoa löytyy myös vähittäiskaupoista. Niiden sijainti vaihtelee, katso leivontatarvikehylly, hylly missä on kookosmaitoa tms. Kondensoitu maito on säilykepurkissa (304ml). Jos et löydä näitä tuotteita, tiedustele myyjältä. :)



Kommentit

  1. Mistä saa kondensoitua maitoa?? entä glukoosisiirappia näistä en ole koskaan kuullutkkaan ja ihania ohjeita täällä liityin myös lukijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin tuohon ohjeen loppuun tietoja näistä tuotteista eli vähittäiskaupoista löytyy.
      Tervetuloa lukijaksi!

      Poista
    2. Voi kiitos, varmasti osaan nyt etsiä noita aineksia, minulla on jäätelökone vaan ihan turhake se on olenkin suunnitellut sen lahjoittamista kirppikselle :)

      Poista
  2. Mulla olis kyllä jätskikonekin mutta tämä kuulostaa taas sellaiselta että täytyy kyllä kokeilla! Raparperin kanssa olen aina vähän ihmeissäni että mihin sitä oikein laittaisin.. Tarkennusta haluaisin vielä tuohon kondensoituun maitoon, eli onko se sitä keittämätöntä ja karamellisoitu keitettyä? Yksi tölkki olisi kaapissa mutta en ole varma kumpaa se on.. Glukoosisiirappia tarvitsisin johonkin toiseenkin kokeiluun joten se onkin jo ostoslistalla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan tätä ohjetta. :) Totta, raparperiä kun saa niin aina alkaa miettiminen että mitä siitä tekisi. Olisi kiva tehdä jotain muutakin kuin piirakkaa, tässä siis yksi vaihtoehto.
      Tähän käytetään keittämätöntä kondensoitua maitoa, karamellisoitu on keitettyä, väriltään kinuskin väristä. Tämä keittämätön on valkoista. Purkissa pitäisi lukea kumpaa sisällä on.

      Poista
  3. Ihan mun piti tätä töissäkin mainostaa. Ai herkku kun onkin makoisaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vain omia sovelluksia tekemään makuihin ja rasiat pakastimeen. Tulen mielellään maistamaan. ;)

      Poista
  4. Moi,
    Tein ohjeellasi jäätelöä, siellä ne on nyt pakkasessa jäätymässä. Toiseen laitoni Omar -karkkeja ja toiseen puoliskoon KitKat -patukoita kera suklaakastikkeen.
    Onko sinulla tietoa, kauanko jäätelöt säilyy hyvänä pakastimessa?
    t.Eve

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijai, kyllä kuulostaa herkullisilta sinunkin jäätelömaut. :)
      Jäätelö säilyy pakastimessa viikosta kahteen siis jos ei ole sitä ennen jo syöty. ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!