Persikka- jogurttirahkapiirakka


Pääsiäinen lähestyy kovaa kyytiä. Ja mikäs pääsiäiseen paremmin sopii kuin keltainen väri, rahka ja persikka. Minulla tulee harvemmin tehtyä rahkapiirakoita, joku kumma mielikuva minulla niistä aina tulee että ne olisivat täytteen osalta kuivia. Teen siis ennemmin kermaviilitäytteellä. Mutta nyt minä laitoin rahkan sekaan turkkilaista jogurttia tai itse asiassa siinä taisi käydä niin että täytteessä on enemmän jogurttia kuin rahkaa. Tästä täytteestä kyllä tykkäsin ja kyllähän se varmasti niin on että kyllä siitä pelkästä rahkatäytteestäkin saa hyvän makuisen. ;)

Tällä ohjeella saat tehtyä kaksi piirakka, vuoan halkaisija 20 cm. Jos et tarvitse kahta piirakkaa heti niin laita toinen piirakka pakastimeen vieravaraksi.
Pinnalle tulevan muruseoksen voi jättää halutessaan poiskin, hyvin onnistuu ilmankin.

Pohja
200g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl omenamehua / maitoa

Muruseos
25g voita
1/4 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 tl vanilja

Täyte
3 dl turkkilaista jogurttia
1 prk rahkaa (200g)
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua

425/235g persikan puolikkaita, säilyke

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen kanssa taikinaa. Taputtele taikina jauhotetuin käsin kahteen vuokaan (halk. 20cm), pohjalle ja reunoille.
Laita muruseoksen aineet kulhono ja nypi niistä murumainen seos.
Sekoita täytteen aineet keskenään, kaada täyte pohjan päälle. Pieni persikat kuutioiksi ja ripottele täytteen päälle. Ripottele pinnalle vielä muruseosta. Paista 200 asteessa n. 20 min.


Kommentit

  1. Ihanan pääsiäisen näköinen piirakka. Kyllä tuota kannattaa kokeilla. Itse leivottua klassikoita, kuten pullataikinasta tehtyjä pieniä rahkapiirakoita ja mangojuustokakku. Se onnistuikin hyvin.www.unelmienaika.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!