Sitruunainen kevätkakku, gluteeniton


Ystävien yhteinen viikonloppu mökillä - tätä olin odottanut! Viikonloppu täytyy merkitä kalenteriin hyvissä ajoin, jotta päällekkäisiä menoja ei tule. Kevään viikonloput ja viikot yleensäkin menee hurjaa vauhtia. Mökkiviikonloppu sisältää kaikkea muuta kuin tarkkoja suunnitelmia, se sisältää hyvää ruokaa ja muita herkkuja sekä vain olemista mökin lämmössä. Jos ei tahdo ulkoilemaan mennä niin sinne ei sitten mennä, ollaan sisällä ihan hyvilla mielin. Eikös se ole juuri parasta tällainen oleminen aina välillä. <3


Huojuvat puut ja elävä tuli - niitä voisi katsella loputtomiin.
Mielessä pyörii muutamia leivonnaisia joita haluaisi kokeilla mutta usein se tökkää siihen että jos nyt teen jotain niin kuka sen sitten söisi. Nyt oli hyvä tilaisuus taas kokeilla jotain mitä on aikonut. Muistatteko kun tein ennen joulua gluteenittoman puolukka-rahkakakun suolakinuskilla? Tämä resepti onkin ollut hurjan suosittu. Silloin käytin valmista suklaista kakkujauhoseosta, joka maistui valmisseoksesta huolimatta hyvälle. Nyt kokeilin samaa merkkiä olevaa sitruunaista kakkujauhoseosta. Tämä sitruunainen kakku onkin älyttömän helppo valmistaa vaikka pääsiäiseksi.

Pohja
½ pkt gluteeniton kakkujauhoseos sitruuna (Lidl)

Kostutus
vaaleaa mehua

Täyte
1 prk sitruuna- / mangorahkaa
2 dl kermaa
3 liivatelehteä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pienen sitruunan mehu

Koristeeksi
2 dl kermaa
sokeria
karkkeja

Valmista pohja pakkauksen ohjeen mukaan eli tee puolikas annos. Paista pohja 18 cm vuoassa.
Vaahdota täytteen kerma, lisää rahka ja sokerit. Sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet kiehautettuun sitruunamehuun ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen. 

Halkaise kakkupohja. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Kostuta pohja, kaada täyte pohjan päälle. Laita toinen pohja päälle, kostuta. Laita kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten kauemmin.

Koristele kakku kermavaahdolla ja karkeilla.


Tämä kakku koristellaan hyvin huolettomasti. Ohut kerros kermaa reunoille, päälle pursotusta sekä pääsiäiskarkkeja.
Kommentit