Laiskan leipojan viinerit

Haluttaa viinereitä mutta ei viitsi nähdä sitä vaivaa että alkaisi kesähelteillä tekemään oikea viinertaikinaa. Tällä taikinalla saat tehtyä vähän viinereitä muistuttavia herkkuja. Tämä ei ole pullataikinaa eikä siis viinertaikinaa. Tämä muistuttaa eniten kahvikehrien rakennetta. 

Nämä herkut on nopea tehdä ja muotoilla, nostatus kestää sitten sen pari tuntia eli siihen menee aikaa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan. 

Annoksesta tulee 24 kpl. 

200g voita
8 dl vehnäjauhoja 
3 rkl sokeria
3 dl kylmää maitoa
25g hiiva

Täyte
1 prk paistonkestävää hilloa
vaniljakreemiä (esim. 1pss Dr.Oetker vaniljakreemijauhetta+4 dl maitoa)

Voiteluun 1 kananmuna 
(raesokeria) 

Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Liuota kylmään maitoon hiiva ja sokeri. Lisää maitoseos taikinaan ja vaivaa tasaiseksi.

Kauli taikina levyksi. Taita levy pituussuunnassa kahtia ja leikkaa 24 suikaleeseen. Kieri suikaleet kierteille ja pyöräytä "pitkäksi viineriksi" tai kerälle. 

Kohota 2 tuntia. Valmista sillä aikaa vaniljakreemi. Voitele kohonneet viinerit munalla. Paina keskelle kuoppa täytteille. Pursota täytteet koloon ja paista 225 asteessa n. 13 minuuttia.

Koristele viinerit valkosuklaa- tai pomadaraidoilla.





Kommentit

  1. Tein elämäni ensimmäiset kahvikehrät reseptilläsi.
    Nämäkin näyttävät herkuille, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viiveellä kommenttia...mut siis kahvikehrät, ne on ihan mun yksiä lemppareita. Pitäisipä niitä taas pitkästä aikaa tehdä. :P

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!