Gluteenittomat karjalanpiirakat




Se oli perjantai-ilta kun tuli mieleen että pitäisikö taas pitkän ajan jälkeen leipoa karjalanpiirakoita. Niitä on tylsä yksinään leipoa, laitoin ystävilleni viestiä, oisko heillä innostusta. Innostusta löytyi, laitoin heti viiden litran kattilallisen tulemaan riisipuuroa. Lauantaina syntyi monta pellillistä piirakoita ihan hetkessä.

Miten näitä yhteisiä leipomishetkiä tuleekin järjestettyä niin harvoin. Ihan huomaamatta syntyy hyvää syötävää kun juttelujen keskellä yhdessä leivotaan. <3


Gluteenittomat karjalanpiirakat 20 kpl

Riisipuuro
1 l vettä
2 dl puuroriisiä
2 dl kermaa
3/4 tl suolaa
1 kananmuna

Keitä riisipuuro mielellään edellisenä iltana tai hyvissä ajoin ennen kuin teet kuoritaikinan. Puuron on hyvä jäähtyä täysin, ennen kuin sitä käytetään.

Kiehauta vesi, lisää riisit ja keitä riisit kypsiksi. Lisää kerma ja keitä vielä vielä muutama minuutti. Lisää suola. Puuro jää hieman löysäksi mutta se kiinteytyy jäähtyessään.

Kuoritaikina
2 dl kylmää vettä
2 tl psylliumia
½ tl suolaa
2½ dl tattarijauhoa

Lisää kylmään veteen psyllium ja suolaa ja sekoita vispilällä. Anna turvota kunnes on puuromaista. Lisää jauhot. Sekoita vain sen verran kunnes taikina on tasaista. Leikka taikina 20 osaan kauli piirakkapohjat pulikalla tai pastakoneella. Paista 275 asteessa n. 12 minuuttia.

Lisää ohjeita piirakoiden tekemiseen pastakoneella löydät TÄÄLTÄ.



Kyllä voi sanoa että yllätyin kuinka hyvin nämä piirakat onnistuivat. Oli helppo pastakoneella kaulata. Ja maku oli täydellinen. En tykkää yhtään tattarin mausta mutta näissä piirakoissa tattari ei maistunut, se jotenkin hävisi riisipuuron makuun.











Kommentit

  1. Mikä tuo ihana kakku on pöydässä? Saako siihen ohjetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan ohjeen kakkuun tällä viikolla. Se on raparperi-marenkikakkua. 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!