Gluteeniton raparperi-marenkikakku


Marenkikakku

Tämä raparperi-marenkikakku on ensimmäinen, jota haluaa tehdä kesän ensimmäisistä raparpereistä. Minä kylläkin käytin tähän vielä pakasteraparperia kun en ole saanut tuoreita. Yhtä hyvältä tämä maistui pakastetuista raparpereista tehtynä.

Tämän kakun resepti löytyy isompana kakkuna jo blogistani, tämä on nyt gluteeniton ja pienempi resepti. Olen havainnut, kun tekee gluteenittomia piirakkapohjia, osa jauhoista kannattaa korvata riisijauhoilla. Tähänkin kakkuun tuli tosi pehmoinen pohja, ei yhtään höttönen.

raparperi-marenkikakku


Hilloke
200g raparperia
3/4 dl sokeria
tilkka vettä (jos käytät pakastettua raparperia, älä lisää vettä)
2 tl perunajauhoja
½ rkl vettä

Pohja
75g voita
3/4 dl sokeria
½ kananmuna
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
½ dl riisijauhoa
½ tl leivinjauhetta

Marenki 
2 valkuaista
1½ dl sokeria

Pilko raparperivarret pieniksi paloiksi. Laita kattilaan raparperit, sokeri ja tilkka vettä. Keitä sen aikaa, jotta raparperit pehmenee. Sekoita perunajauho veteen, kaada ohuena nauhana hillokkeeseen. Anna hillokkeen kerran pulpahtaa, siirrä kattila levyltä pois.

Vaahdota pohjan voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirakka- tai irtopohjavuokaan (halk.n. 15cm) ja vähän myös reunoille. Paista 225 asteessa 12 minuuttia.

Valmista marenki sinä aikana kun pohja on uunissa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri.

Levitä hilloke paistuneen pohjan päälle. Laita hillokkeen päälle marenki. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Tarkkaile paistoa, jotta marenki ei pääse palamaan.



Jos haluat tehdä ison kakun (halk. 26cm), tee annos kaksinkertaisena.







Kommentit