Sitruuna-suklaamousseleivos- / kakku




Tätä ohjetta lähdin kokoamaan siitä lähtökohdasta että siinä täytyi käyttää keltuaista, kermaa, sitruunaa ja sitrusjugurttia. Näitä löytyi jääkaapista, joista piti päästä eroon. Ohjeella saa tehtyä kakun, jonka halkaisia on n.26 cm. Itse tein yhden pienemmän kakun ja muutamia leivoksia. Kakusta kuvaa sitten pääsiäisen jälkeen.


Pohja
tumma kääretorttupohja
1 muna
½ dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta

Suklaamousse
4 dl kermaa
2 keltuaista
1½ dl tomusokeria
200g suklaata (käytin maito- ja tummaa suklaata)
2 liivatetta
1 rkl sitruunamehua

Sitruunamousse
3 dl kermaa
2 prk sitrusjugurttia (á 180g)
1 pieni sitruuna
1-1½ dl sokeria (laita maistelemalla)
1 rkl vaniljasokeria
4 isoa liivatelehteä (n.16g)

(40g kuorittuja hassel- ja macadamipähkinöitä)

Valmista pohja kuten kääretorttu. Paista irtopohjavuoassa eli siinä mihin kokoat sitten kakun.
Suklaamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Lisää keltuais-sokerivaahtoon jäähtynyt suklaa ja kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on tumma kääretorttupohja. Laita jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi. Jos haluat käyttää pähkinöitä niin rouhi pähkinät ja ripottele suklaamoussen päälle.

Valmista sitruunamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää jugurtin sekaan sitruunasta puristettu mehu ja sokerit. Sulata liivatelehdet ja kaada jogurtin sekaan. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada massa hyytyneen suklaamoussen päälle. Laita kylmään uudelleen hyytymään 3-4 tunniksi.








Kommentit