Terveisiä Espanjasta!


Terveisiä Espanjasta! Sain viettää tämän viikon pienessä maalaiskylässä Espanjan vuoristossa. Erittäin hieno reissu takana, monta kokemusta rikkaampana. Muutamia kuvia saatte nähdä reissusta, lähinnä tähän blogiaiheeseen liittyen. Pääsin käymään hienossa kahvilassa, suklaatehtaassa ja monessa muussa paikassa.


Kävimme kahvilla pienen kylän konditoriassa, jossa olikin oikein herkullisia leivoksia myynnissä. Hinta ei päätä huimannut, leivoksen hinta alle kaksi euroa.


Samassa konditoriassa oli myös konvehteja myynnissä, joita ostinkin rasian mukaan.


Hyvää kahvia ja leivosta nauttimaan. ;)


Lähdimme päivän mittaiselle vuoristoajelulle jossa saimme käydä mielenkiintoisissa paikoissa. Tässä yksi paikka, tehdas, jossa tehdään espanjalaisia joululeivonnaisia yms.


Kävimme museossa, jossa oli hyvin monenlaisia vanhoja laitteita, välineitä, astioita yms. 


Pääsin käymään myös huikean hienossa paikassa, suklaatehtaassa! Kamera napsi ahkerasti kuvia sieltä. :)


Titanic - laiva, joka on kokonaan suklaata! Laivaan on käytetty 1000 kg suklaata. Siinä on 500 ikkunaa, 425 hyttiä, 22 pelastusvenettä. Laivaa on tehnyt 3 kondiittorimestaria ja heillä meni siihen aikaa 2½ kuukautta.


Halloween linna. Suklaata käytetty 480 kg. 2 kondiittorimestaria teki tämän 45 päivässä.


Tässä Espanjan kuningas- ja prinssiparit. Nämä olivat ihmisen korkuisia. Yhden hahmon tekemiseen on käytetty suklaata 300-400 kg.


Belen tipo Granadino. Tämä oli ihan uskomattoman hieno! Tästä kuvasta ei pääse käsitykseen kuinka iso tämä kaupunki oli. Tähän oli käytetty suklaata 1450 kg ja siihen oli tehty 180 marsipaanihahmoa.


Kaunista katseltavaa oli. Hyvin paljon oli pieniä yksityiskohtia. Tästä työstä tuli otettua "muutama" kuva. :)Näitä jaksoin ihailla koko ajan. Ovet ja ikkunan edessä olevat koristeet olivat todella hienoja.


Oliivipuita oli silmänkantamattomiin! Nyt oli se aika vuodesta kun oliivisatoa kerättiin, joten oliivipuut notkuivat kun olivat niin täynnä oliiveja.


Poimimme rosmariinia, timjamia ja tammenterhoja. Pomeranssia ja kumkvatteja kasvoi naapurissa.

Tässä vähän maistiaista Espanjasta! :)
Kommentit

 1. Voin vain kuvitella sinut tuon kaiken keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä niin, tuolla oli jokseenkin mielenkiintoista käydä. ;)

   Poista
 2. Onpas lämpimän näköistä, kesä joulun keskelle! Nuo rautakoristeet ja etenkin aidat ovat ihan mielettömiä keski- euroopassa. Olisipa meilläkin enemmän metalliseppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä niin, oispa meilläkin tuollaisia seppiä. Voisin ainakin itselle haluta tuollaiset ovat ja portit. :)

   Poista
 3. Hienot kuvat =)
  Pakko todeta tähän näin ennen joulua, et eihän se suklaa ainakaan sit niinku ulkosesti lihota, vaiks painoa tuleeki... eks sä niin tuol kirjottanu, et ihmisen korkusia olivat nuo suklaaihmiset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein oivallettu! suklaata vaan hyvillä mielin suuhun. ;)

   Poista
 4. onpa ihanan näköstä.:)minäkin haluan tuonne.

  VastaaPoista
 5. Oi, tuollaiseen paikkaan minäkin haluan mennä!! Uskomattoman upeita suklaisia taideteoksia, oli sinulla varmasti ikimuistoinen reissu :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli ikimuistoinen reissu!! Hienoja paikkoja näin.

   Poista
 6. Ihania kuvia, kateellisena noita aurinkoisia kuvia katselee täällä pakkasen ja tuiskun keskellä ;)

  VastaaPoista
 7. sulla on ollut upea reissu, kateellisena katselen :) mun yks kaveri on todella innoissaan espanjan opiskelusta ja on nytkin viettämässä jouluaan siellä. Harmikseni hän oli ennen lähtöään pitkään kipeänä, joten en saanut hänelle mitään joulumuistamisia annettua, mutta tämä kääntyi yhtäkkiä edukseni, sillä mieleeni tuli, että osaisitko antaa jotain vinkkejä/ohjeita espanjalaisiin jouluherkkuihin/leivonnaisiin, joita voisin viedä kaverille vielä joulun jälkeenkin? tai vaikka vielä uudenvuoden jälkeenkin, jos veisin herkkuja kouluun mukanani kaikkien maisteltavaksi, mutta voisi silti olla vaikka jouluisempaakin vaikka joulu meni jo :D ehdin ainakin kokeilla ohjeita ajoissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän tulee mieleen espanjalaisia jouluherkkuja. Siellä käytetään paljon marsipaania tai oikeastaan mantelimassaa sekä pähkinöitä. Espanjalaiset ostavat jouluksi paljon yksittäispakattuja pieniä leivonnaisia, joissa käytetään usein mantelia. Muutamia sellaisia siellä maistoin.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!