Neljä tärkeää


Yleensä en tällaisiin kysymyksiin vastaile mutta tämä on ihan mielenkiintoinen. Mitkä neljä välinettä ovat tärkeintä keittiössäsi leivontaan liittyen?

Tänään kun leivoin niin nämä tulivat mieleen.

1. yleiskone. Joskus sitä on kuluttanut aikaa siihen että seisoo kulhon vieressä sähkövatkain kädessä ja vatkaa kakkupohjaa. Yleiskoneella kun tekee niin samalla voi tehdä muita hommia. Kakkupohjat, kermavaahdot yms. tulevat ihan itsekseen. :)
Tässä samalla voisinkin kysellä lukijoiltani toisesta yleiskoneesta. Jos sinulla on KitchenAid yleiskone niin mistä olet sen hankkinut? Kone on ollut haavelistallani jo jonkin aikaa ja "ostokuume" vain kasvaa. Yhden ostopaikan olen löytänyt mutta hinta on vielä liian korkea. :( Miksi sen pitää maksaa niiin paljon?? Se on kyllä hyvä ja kestävä kone mutta kuitenkin...

2. Tehosekoitin. Tämä on itselleni tärkeä laite macaronien teossa. Macaroneja tulee tehtyä usein, joten tämä laite on myös aina silloin käytössä. Jauhan aina mantelijauheen ja tomusokerin tällä.

3. Palettiveitsi. Tämä kuuluu ykkösvälineisiin kakkujen teossa ja myös minkä tahansa tasoittamisessa. Jos kuorruttaa kakkua kermavaahdolla tai vaikka kreemillä, palettiveitsi auttaa hyvin paljon siinä hommassa. Suosittelen lämpimästi hankkimaan tällaisen jos ei vielä ole.

4. Kakkuhyrrä, -karuselli tms. Tällä on monta nimeä ja tämä kuvassa oleva taitaa olla myyntinimeltä pyörivä juustotarjotin. Tätä käytän aina kakkuja kuorruttaessa. Kakkua on helppo pyörittää tällä.

Mitkä ovat sinun neljä tärkeintä välinettä / laitetta? Nappaa haaste blogiisi tai jätä kommettia tähän postaukseen!

Kommentit

 1. Jauhatko kokonaisista manteleista jauhoa?
  Olen kuullut, että Kitchen Aid olisi vähemmän kestävä kuin Kenwood.
  T. Anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jauha kokonaisia manteleita vaan mantelijauhoa vielä hienommaksi.
   Onko näin että KitchenAid ei kestä. Itse käytän sitä työpaikallani lähes joka päivä ja hyvin on kestänyt. Onkohan niissäkin jotain eroja??

   Poista
 2. Joitain vertailuja olen lukenut, että suurempia taikinoita vatkatessa voi ylikuumua, ja että Kenwood olisi teknisesti parempi. Onhan Aid kyllä tosi hyvän näkönen pöydällä ja varmaan ajaa asiansa jos ei ihan kauhean raskaita taikinoita pyörittele tuntitolkulla. Itse ajattelin ostaa Aidin mutta nyt tuntuu että tekniikalla olisi enempi väliä.
  Anniina

  VastaaPoista
 3. Pikku vinkki niille jotka haaveilevat KA sta : jos se ihan välttämättä pitää saada niin ostakaa sitten EU versio. Jos ostatte netistä ulkomailta, voitte saada jenkkikoneen joka se ei taas sitten toimi ollenkaan suomalaisessa ympäristössä. Eikä niitä lisälaitteitakaan kannata tilata halvalla jenkeistä netistä kun ne eivät sitten taas sovi liitoksiltaan EU koneisiin.
  Mutta ihan oikeasti, KA ratsastaa vanhalla maineella vaikka nykykoneet eivät ole enää läheskään niin laadukkaita kuin joskus 50 vuotta sitten. On se nätti kone, mutta jos haluaa laatua niin kannattaa ostaa Kenwood. Mulla on Kenwood ollut nyt melkein 10 vuotta lähes jokapäiväisessä käytössä lisäosineen ja se on pelittänyt kuin unelma. Systerin KA sen sijaan kosahti ensimmäiseen puolen litran pullataikinaan...

  VastaaPoista
 4. Kenwood Majorilla olen "jyrryyttänyt" jo 15 vuotta. Ääni on paha, mutta mitään muuta vikaa siinä ei ole ollut. (No yhden kannen olen halkaissut, mutta oma vika kun tein ylisuuren hiivataikinan) Ja tosi paljon sitä käytän, lähes päivittäin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!