Ristiäiset


Siskoni lapsen ristiäisiä saimme eilen viettää. Oli mukava tehdä tarjottavaksi kaikkea hempeää, valkoista ja vaaleanpunaista haluttiin tarjoiluihin.

Täytekakkua varten sain viidestä eri kakusta kuvan, kaikissa kakuissa oli yksi joku kiva juttu. Muutaman idean otin niistä mutta lopputulos oli kuitenkin omanlainen. Kakusta haluttiin koristeluiltaan kevyt ja hempeä.

Kakun täytteenä vadelma- ja mustaherukkamousset. Kuorrutus sokerimassaa, pinnalla helmiäiskiiltoa. Koristeet sokerimassaa.Pieniä suklaa-omenaleivoksia tein myös. Tumma matala kakkupohja leikattu kahteen osaan. Väliin omenahilloa. Päälle omenahilloa sekä ohut kerros kreemiä. Leivokset dipattu valkosuklaaseen. Leivoksista tein gluteenittomia.


Pikeerillä koristeltuja pikkuleipiä. Nämä olivat lasten mieleen. :)


Kahvipöydässä riitti syötävää. Kommentit

 1. Upeat tarjoilut! Nuo leivokset on kyllä supersuloisia!

  VastaaPoista
 2. Suklaalla dippaus kuulostaa haastavalta. Voisitko joskus tehdä postauksen vaikka siitä?

  Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaalla dippaus ei ole haastavaa kunhan muutaman niksin tietää. :) Katsotaan jos joskus ehtisin tekemään postauksen siitä.

   Poista
 3. Ihanat tarjoilut, todella! Minuakin kiinnostaisi nuo suloiset leivokset ;)

  VastaaPoista
 4. Jotain minäkin olen kokeillut kastaa suklaaseen; suklaata jää pintaan hirmuiset määrät?! Onkohan suklaa ollut liian haaleaa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko ohentanut suklaata millään? Jos sulatat suklaata ja dippaat heti siihen niin silloin suklaata tulee liian paksu kerros leivoksen pintaan. Sitä ei silloin voi syödä lusikalla/haarukalla. Halvin "ohennusaine" on öljy. Laita sulan suklaan sekaan vähän öljyä.

   Poista
 5. Aivan upeita noi leivokset! Tekisi mieli maistaa :P Mielellään näkisin näistä tarkempaa ohjetta ja tekovaiheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä leivonnaisista ei valitettavasti ole tarkempaa ohjetta kun kaiken muun kiiren keskellä yritin saada jotain syötävää tehtyä myös näihin ristiäisiin.

   Poista
 6. Miten tuollainen kuorrutettu kakku kannattaa tehdä..mietin, kun meillä ristiäiset ensi sunnuntaina..jos kuorrutan kaulittavalla vaahtokarkkimassalla niin voinko päällystää sen jo lauantai-iltana? En kyllä uskalla sunnuntai aamulle jättää sen tekoa, jos se ei sitten onnistukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit oikein hyvin kuorruttaa kakun jo edellisenä iltana. Nämäkin kakut on kuorrutettu perjantai-iltana ja syötiin sitten lauantaina. Laita kuorrutteen alle ohut kreemikerros, sillä estät että kuorrute pysyy hyvänä. Muista myös säilyttää kakku ilman kupua jääkaapissa jolloin kosteutta ei kerry kakun pinnalle.

   Poista
 7. Kuinka paljon massaa meni ton kakun päälle? Pitäis ens vkl tehdä samankokoinen suunnilleen, sokerimassalla olisi tarkoitus päällystää. Ja kaulitko yhdellä kertaa koko kakun päälle vs osissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on osaa kyllä yhtään sanoa massan määrää kun en muista minkä kokoisia nämä kakut olivat. Kumpikin kakku kuorrutetaan erikseen, jonka jälkeen ne nostetaan päällekäin.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!