Rapuillan kakku


Ystävien kanssa sain viettää erityisen kivan illan rapujen merkeissä. Emme olleet niitä koskaan aiemmin keittäneet ja maistaneet, joten nyt olemme yhtä kokemusta rikkaampia. :) Illalle tein jälkiruoaksi kakun. Tämän kakun idea lähti vilaukselta nähdystä mainoksesta. Kakusta jäi mieleen marenkikuorrutus, puolipallomuoto ja kakun sisällä oleva toinen kakku. Kakku jäi sen verran paljon ajatuksiin että päätin kokeilla tehdä oman version siitä muistikuvasta. Huomasin myös tukussa käydessäni että sinne oli tullut myyntiin granaattiomenapyrettä, joten sitä täytyi myös päästä kokeilemaan. 
Granaattiomenpyrettä kun maistelin sellaisenaan niin se ei kovin houkuttelevan makuista ollut. Päätin kuitenkin kokeilla tehdä siitä sen pienen kakun tuon ison kakun sisälle. Moussen kun tein ja maistelin sitä niin maku ei ollut hyvä ja väri harmahtavan punertava. Ei yhtään hyvä. Lisäsin mousseen appelsiinituorejuustoa, jolla sain vähän peitettyä makua. Päätin kuitenkin käyttää pikkukakun. Toinen mousse minkä tein kakkuun on lempparini passionmousse.


Tässä kakku sisältä. Ei mikään houkuttevan näköinen. Olisin halunnut että sisällä oleva kakku olisi ollut punainen kuten granaattiomenan siemenet ovat mutta sitä se ei ollut. Kakun pohjaksi ja myös päälle laitoin cookies-keksimurskaa, jossa oli siis isompia suklaapaloja. Päällä on italialainen marenki, jonka pinnan "poltin" kaasutoholla.
Kakun päällisestä, ulkonäöstä tuli sellainen mitä lähdin tavoittelemaan mutta sisäosaa täytyy vielä kehitellä.


Näitä saksiniekkoja maistelimme. :)



Kommentit

  1. Aivan ihanan näköinen kakku! Käyn täällä säännöllisesti ihastelemassa taideteoksiasi, sillä niitä nämä kakut ym. todella ovat! Visuaalinen silmäsi on kohdallaan, kakkusi ovat aina tyylikkäitä ja usein myös ihanan herkkiä. Tykkään :)

    Onnistuin saamaan käsiini suosittelemaasi passionpyrettä. Ainoa ongelma on pakkauksen iso koko (1kg). En millään saa tuota määrää menemään kerralla enkä keksi, että mitä tekisin loppupyreellä. Se kun ei ilmeisesti säily jääkaapissa muutamaa päivää pidempään ja pakasteeseenkaan ei sitä kai takaisin voi laittaa (ainakaan kuumentamatta). Oletko keksinyt hyvää käyttöideaa yli jääneelle passionpyreelle? Olen nimittäin vähän pulassa sen kanssa, kun niitä on useampi pakkaus pakastimessa eikä niin isoja juhlia, joihin koko 1kg tarvittaisiin, ole pitkään aikaan tiedossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! :)
      Ei kannata koko pyrerasiaa sulattaa. Leikkaa siitä veitsellä sen kokoinen pala mitä tarvitset ja loppu pakastimeen. Harvoin tarvitsee koko kilon rasian pyrettä. :)

      Poista
  2. Itse käytän passionpyrettä siten, että leikkaan keittiöpuukolla jäisestä köntistä leikkuualustan päällä suht oikean kokoisen palan ja lykkään loppuköntin takasin pakkaseen. Sulatan siis vain pienen palan kerrallaan. Eli kippaa jäinen pyre leikkuualustalle ja siitä sitten leikkaat puukolla. Yllättävän hyvin onnistuu noin.

    VastaaPoista
  3. Heippa! Mahtoikohan kyseessä olla Master chef Australian mainos? Kyseisessä jaksossa tehtiin vähän tuon näköinen kakku, joka sisälsi sokerikakkupohjaa, kookosjäätelöä ja kirsikkasorbettia. Päällä oli varmaankin tuo sama marenki. Aika hurjat maut näin suomalaiselle paletille. ;)

    T. Yksi herkkusuu-leipuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvinkin olla mahdollista. En tosiaan ehtinyt nähdä kuin vilauksen mainoksesta mutta se jäi heti mieleen. :) Siellä olikin se kakku sitten jäätelökakun tyylinen, jos siinä oli kookosjäätelöä ja kirsikkasorbettia.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!