Sitruuna-vadelmajuustokakku


Nyt täytyy tunnustaa että en ole koskaan aiemmin tehnyt paistettua juustokakkua. En tiedä miten on näin päässyt käymään mutta nyt korjasin tämän puutteen ja tein. Yksi syy voisi ehkä olla se että en pidä kovin paljoa tuorejuuston mausta. Tätä maistaessani huomasin että eipä se tuorejuusto siellä niin paljoa maistunutkaan. Täytteeseen laitoin kyllä reippaasti sitruunaa, joten sekin peitti makua. Alkuperäisessä ohjeessa (täältä)oli käytetty digestive-keksejä, mutta tähän käytin Bastogne-keksejä.

150g digestive / bastogne keksejä
100g voita

600g maustamatonta tuorejuustoa
100g ranskankermaa
1 stiruunan kuori
1 rkl sitruunanmehua
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vadelmia

Päälle vadelmia

Hienonna keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista 170 asteessa n. 5 min.

Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri, sitruunankuori, sitruunamehu ja vehnäjauho. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele väliin vadelmat ja kaada loppu täyte. Paista 170 asteessa n. tunti. Anna kakun jäähtyä / tekeytyä seuraavaan päivään tai 5-6 tuntia. Koristele vadelmilla.




Olen viime päivinä jättänyt leipomisajatukset hieman taka-alalle. Välillä on hyvä tehdä jotain ihan muuta. Ystävilläni on ihmeellinen voima kun saivat minut menemään kauppaan ja ostamaan lankaa ja virkkuukoukun. En ole virkannut sitte niiin pitkään aikaan mutta nyt olenkin sitten ihan koukkuuntunut siihen hommaan. :) Isoäidinneliöitä olikin kiva tehdä. Ystäväni idesta tein neliöistä koristetyynynpäällisiä. Neliöiden virkkaus jatkuu, katsotaan mitä seuraavaksi tulee. ;)



Kommentit

  1. Samaa ohjetta ajattelin kokeilla minäkin. Samoin se Andersin juustokakku vaikutti kokeilemisen arvoiselta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!