Joulusuklaat, praliinit


Sain kuin saikin aikaseksi tehtyä itse joulusuklaita. Viime jouluna jäi kokonaan tekemättä. Kaapissani on ollut jo varmaan vuoden verran suklaapatukkamuotti, joka sai ensimmäisenä suklaavalun muottikoloihinsa. 


Kuoreen käytin maitosuklaata


Täytteenä on passion-valkosuklaaganache

200g valkosuklaa
70g passionpyre
30g kerma
10g glukoosisiirappi
5g suolaton voi


Näissä on tummasuklaakuori. Olisin halunnut näihin vadelmatäytteen mutta siitä tulikin niin miedon makuinen että lisäsin siihen mariannerouhetta, joten tuli sitten vadelma-pipariminttutäyte. Mielessä kävi myös vadelmamarmeladi mutta kaapissa ei ollut kaikkia raaka-aineita siihen joten jäi niiden kokeilu seuraavaan kertaan.


Näissä myös tummasuklaakuori. Täytteenä tropiikin hedelmät-valkosuklaaganache. Tukussa käydessäni huomasin uuden pyreen pakastealtaassa, joten sitä otin kokeiluun.


Sitten oli vielä lehden muotoisia. Niissä myös tumma suklaa, pinnalla kultatomua. Täytteeksi keitin toffeeta. Tuli ehkä vähän liian makeita.
Kommentit

 1. Ihana herkullisen näköisiä konvehteja :P eipä tarvitsisi kaupan suklaita havitella, kun osaisi tällaisia valmistaa (ja olisi tarvittavat välineen suklaan valmistukseen).

  Päivi K

  VastaaPoista
 2. Minulle tuli aivan kamala suklaanhimo. Pakko mennä töiden jälkeen kaupan kautta kotio! Olet tehnyt todella kaunista suklaataidetta.

  VastaaPoista
 3. Upeita ovat. Aloittelijana ensimmaiset konvehtini onnistuivat hyvin.Pari paivaa sitten tekemani ovat harmaantuneet huoneenlammossa sailytettyina. Hyvan makuisia kuitenkin ovat. Oliskohan temperointi epaonnistunut talla kerralla? Harmi, piti antaa joulahjaksi sukulaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos suklaan pinta muuttuu harmaaksi niin silloin temperointi ei ole onnistunut. Kaakaovoi nousee suklaan pintaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!