Suklaahoukutus


Oletko valmistelemassa kevään juhlia ja miettimässä sinne tarjoiluja? Jos haluat pöytääsi oikein suklaisen kakun niin tässä voisi olla yksi idea. Jos ei tällä kakulla lähde suklaanhimo niin millä sitten. :) Tässä on suklaata joka välissä ja alla ja päällä. Tätä ei siis tarvitse kovin isoa palasta ottaa kunnes saa makean himon tyydytettyä.

Pohja
100g suklaakeksejä
25g voita

Maitosuklaamousse
2 dl kermaa
50g tuorejuusto
100g Panda KinuskiMuru- suklaata
1 liivate
2 tl sokeria

Valkosuklaamousse
3 dl kermaa
100g tuorejuusto
3 liivatetta
½ tl sitruunamehua


Koristeet
vadelmia, tumma suklaa koristeita, sitruunamelissan lehtiä, sokerimassakukkia


Aloita kakun valmistus maitosuklaamoussesta.
Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Pehmitä tuorejuustoa lusikalla. Sulata kylmässä vedessä pehmennyt liivatelehti kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada tuorejuuston sekaan. Lisää valkosuklaa ja sokeri. Lisää lopusk kermavaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada massa kakkurenkaanseen (halk. 16cm) ja laita pakastimeen. Anna jäätyä n. 2 tuntia.

Murskaa keksit ja sekoita murun sekaan voisula. Taputtele pohja kakkurenkaan pohjalle (halk. 18 cm).

Valmista valkosuklaamousse. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Pehmitä tuorejuustoa lusikalla. Sulata kylmässä vedessä pehmitetyt liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada tuorejuuston sekaan. Lisää sula suklaa ja sitruunamehu. Lisää lopuksi kermavaahto


Laita keksimurut kakkurenkaan pohjalle. Nosta pohjan päälle maitosuklaamoussekiekko. Rouhi Ahaa suklaapalat ja laita maitosuklaakiekon päälle. Laita valkosuklaamousse pursotinpussiin, jotta saat moussen menemään kakkurenkaan reunoihin. Tasoita valkosuklaamoussen pinta. Pinnalle voi tehdä koristeraapalla kuvioita. Laita kakku kylmään hyytymään 3-4 tunniksi. Kakun voi laittaa myös suoraan pakastimeen hyytymään, hyytyy n. 2 tunnissa.


Loihdi oma herkullisen suklainen resepti Pandan suklaalevyistä ja osallistu sillä kilpailuun. Pandan leivontakilpailussa on useita palkintoja, mm. Kenwoodin yleiskone. Käy kurkkaamassa heidän nettisivuja ja osallistu.



Jos haluaa kakusta hiukan vähemmän suklaisen niin Ahaa- suklaat voi jättää välistä pois. Ne ovat vaan kivoja sattumia kakun keskellä.




Suklaisia herkutteluhetkiä!


Yhteistyössä






Kommentit

  1. Mikä upea kaunotar! Voin kuvitella, että makukin hipoo pilviä. Tämä on pakko saada tehdä. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana kakku! Kaunis ja varmasti hyvää! Onko tämä jäädyke vai hyytelökakku? Jäädyke ei ole kovin käytännöllinen esim. lakkiaisissa. Mitä tarkoittaa kakkurengas? Onko se sama asia kuin irtopohjavuoka?
    Kiitos ihanasta ohjeesta! Luulenpa, että kokeilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on hyydykekakku. Kakkurengas on kuten irtopohjavuoka mutta kakkurenkaassa ei ole kiinnitettävää pohjaa vaan lautanen on pohjana.

      Poista
  3. Ihanan oloinen kakku! Käyn usein sivuillasi, mutta harvemmin kirjoitan mitään kommenttia. Pidän paljon blogistasi, sen värikkyydestä ja tosi hyvän näköisistä leivonnaisistasi! :) Mukavaa kevättä ja leipomisen iloa :)
    EP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, kiva että kommentoit! Ja kiitos blogipalautteesta. Tällaista palautetta on kiva saada! Hyvää kesän odotusta!

      Poista
  4. Ihana kakku! Miten kakun suklaa koristeet on tehty? :)
    Mukavaa kesänaikaa!

    VastaaPoista
  5. Tarvitaanko tämän tekemiseen useampi kakkurengas? En sellaista omista, joten onnistuuko irtopohjavuokaan?

    VastaaPoista
  6. Oi mikä kakku! Nams! :)
    Onnistuisikohan tehdä etukäteen juhlia varten pakastimeen ja ottaa sitten juhlapäivän aamuna sulamaan? Vai lutsahtaako pöydälle.. :o
    Mukavia leipomishetkiä sinulle, ihana blogi!

    VastaaPoista
  7. 18cm leveä vuoka tuntuu kovin pieneltä, voiko kakun tehdä suoraan 1,5 tai kaksinkertaisena isompaan vuokaan vai tarvitseeko liivatteiden määrää tai jotain muuta muuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voit vaikka tuplata annoksen, ei vaikuta vielä ainemääriin.

      Poista
  8. Tänään tuli tämä ohje kokeiltua ja aivan mielettömän ihanan makuinen ja pehmeä kakku tulu. Mieskin ihastui siihen malliin ja haluaisi tämän nyt poikamme ristiäisiin. Osaisitko neuvoa, kuinka monen kertaisena ohjeen saa riittämään 50hlö kakkuun? Tarkoitus olisi tehdä tämä joko neliskanttisella reunavuoalla jolloin saisi yhden ison kakun tai kaksi pyöreää (tämä olisi se mieluisampi vaihtoehto)

    VastaaPoista
  9. Tänään tuli tämä ohje kokeiltua ja aivan mielettömän ihanan makuinen ja pehmeä kakku tulu. Mieskin ihastui siihen malliin ja haluaisi tämän nyt poikamme ristiäisiin. Osaisitko neuvoa, kuinka monen kertaisena ohjeen saa riittämään 50hlö kakkuun? Tarkoitus olisi tehdä tämä joko neliskanttisella reunavuoalla jolloin saisi yhden ison kakun tai kaksi pyöreää (tämä olisi se mieluisampi vaihtoehto)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsitte kakusta. Nyt en valitettavasti tohdi antaa suurennettua reseptiä koska en ole itse kokeillut ohjetta. Liivatteen määrä pitäisi ainakin tarkistaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!