JuhannusherkutJoko on selvät suunnitelmat mitä juhannuksen aikaan nostetaan kahvipöytään? Jos vielä ohjeet hakusessa niin tässä muutama idea. Klikkaa kakun kuvaa niin pääset kyseisen kakun reseptiin.Mansikka-raparperimoussekakussa on marenkipohja sekä kaksi eri moussea.


Britakakku maistuu aina niin hyvälle. Tähän käy mitkä vaan marjat päälle. Nyt juhannuksena etenki tuoreet mansikat.


Tämä on nopea kahvipöydän herkku. Marenkirulla, jonka sisällä kermaa ja marjoja.


Viime juhannuksena tein tätä valkosuklaa-raparperikakkua jälkiruokakahveille.


Tämän kakun täytteessä on ranskankermaa ja fariinisokeria. Se tekee tälle kakulle hyvän maun tuoreiden marjojen lisäksi.


Ja sitten vielä yksi herkku, ihana pavlova. Pavlovan voi tehdä kakkuna tai leivoksina. Tätä teen itsekin tänä juhannuksena. Tuoreet mansikat pääsevät tämän kakun päälle.Onko jollain muulla samanlaisia juhannusmuistoja lapsuudesta kuin minulla? Juhannukset vietimme mökillä, meren rannalla. Juhannus oli se aika kun sain limsaa. Nykyään limsa on jollekin lähes joka päiväistä juomaa mutta silloin joskus lapsuudessa se oli juhannuksen juoma. Miten mukava oli saada näitä pieniä pulloja muutama, joita sitten vähän kerrallaan juotiin, jotta sitä säästyisi mahdollisimman pitkälle ajalle. Meillä pullon korkkiin tehtiin naulalla ja vasaralla reikä, josta sitten pilli työnnettiin sisään. Vaikka pullo joskus sattui kaatumaan niin limsat ei heti karannu pullosta ulos kun pillireikä oli niin pieni.Hyvää ja toivottavasti myös aurinkoista juhannusta!!
Kommentit

 1. Hyviä ohjeita, kauniita kuvia ja upeita kakkuja...kuten sinulla aina!

  Hyvää Juhannusta Sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköisiä kakkuja, pavlovaa on tullut joskus tehtyä.
  Minun lapsuuteen ei kuulunut limppari, sitä ei ollut juhannuksena, äiti teki kotitekoista "limpparia" tai simaa joka maistui lettujen ja makkaran kanssa.

  Hauskaa Juhannusta !

  VastaaPoista
 3. Juhannuskoivut mökillä portaiden vieressä, kukkivan pihlajan tuoksu ja pitkään keitetty juustokeitto - niistä on lapsuuteni juhannukset tehty. Tänä juhannuksena herkuttelen ainakin pavlovallan ja grilliruuilla. Luonnollisesti hyvässä seurassa. :-)

  VastaaPoista
 4. Ihania kakkuja koottuna, silti sopivia vähemmänkin leiponeen toteuttaa hyvien ohjeiden avulla. Kiitti näistä. t. Leila

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!