Mamman marjapiiras, mustikka-valkosuklaa


Hyllyssäni on useita reseptikirjoja, painettuja kirjoja ja käsin kirjoitettuja vihkosia. Nykyään kirjoja tulee harvoin otettua esille vaan reseptit syntyvät tehdessä tai netistä ideoita etsiessä. Nyt otin yhden käsin kirjoitetun vihkosen esille ja sieltä löytyi mamman marjapiirakan ohje. Tästä tulikin ihan sen näköinen mitä mamman marjapiirakka voisi olla, ei niin siloreunainen vaan vähän taisi jäädä vuoka liian pieneksi. Tein tästä gluteenittoman, joten sekin käyttäytyy vähän eri tavalla mitä vehnäjauhoilla valmistettu. Tästä tuli myös murenevampi, mutta hyvältä maistui. 

Vielä ei saada tuoreita marjoja metsästä, mutta pakastimessa on onneksi vielä viime vuotisia marjoja. Välillä on alkanut tuntumaan että kypsyyköhän ne marjat ollenkaan tänä kesänä kun on ollut niin sateista ja kylmää. Mutta eiköhän ne jossain vaiheessa kypsy niin saa taas talveksi käydä keräämässä pakastimeen.

200g voi
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl glut. jauhoseosta 
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta

Täyte
4-5 dl mustikoita
3 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina isoon piirakkavuokaan (halk.28cm). Jos teet tällaiseen pitkän malliseen vuokaan, tee annos 1/4 pienempänä)

Ripottele mustikat taikinan päälle sekä rouhittu valkosuklaa. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa 25-30 min.


Taikinaa jäi vähän yli niin tein tällaisia pieniä piirakoita pahvisiin vuokiin.


Jos piirakkasi ei tarvitse olla gluteeniton, vaihda gluteenittoman jauhoseoksen tilalle vehnäjauho. Onnistuu kyllä ihan samalla ohjeella.


Kommentit

  1. Hei! Näyttääpä herkulliselta! =) Onko vinkkejä millä vois korvata ohjeessa olevan kauran? Osalle keliaakikolle kun sekään ei sovi...
    -Maria-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa laittaa kauran tilalle riisihiutaleita. Olen joskus niitä laittanu glut.piirakkaan, tuovat kivasti rapsakkuutta pohjaan. Tai sitten korvaa hiutaleet jauhoilla.

      Poista
  2. Voi taivas miten suussasulavan näköisiä herkkuja! Minullakin taitaa olla viimevuotisia mustikoita pakastimessa, joten heti kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. Ah, mitä ihanaa herkkua! Ihastelin kuvaa jo facebookissa ja pitihän se ohje tulla tänne lukemaan. :) Sulatin juuri pakasteeen ja viime vuotisia mustikoita löytyi vielä muutama pussi. Tämän voisin tehdä. :) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Ihan mielettömän hyvää, parasta mustikasta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät ohjeesta, mustikoista tehtynä tämä kyllä on hyvää. Oletkos kokeillut punaherukkaa? Suosittelen sitäkin. :)

      Poista
  5. Mitä arvelet, voiko turkkilaisen korvata kreikkalaisessa?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!