Elokuun toiset häät, punaherukka-jogurttimoussekakku


Elokuun toiseksi viimeiseen viikonloppuun sisältyi serkkuni häät. Häät olivat pidemmän matkan päässä, joten hyppäsin lentokoneeseen kakkuvärkkien ja koristeiden kanssa ja lensin vähän lähemmäs juhlapaikkaa ja siitä vielä autokyydillä juhlapaikalle.  Pientä jännistystä aina ilmassa kun turvatarkastusporttien läpi menee että mitä sanovat koristeista mutta onneksi ainakin Suomen sisäisillä lennoilla koristeet ovat saaneet läpäistyä tarkastuksen. Edellisellä kerralla koristeet seilasivat läpivalaisulaitteen sisällä tovin ennen kuin antoivat ne minulle. Silloin leivosrasiassa oli vauva kastemekossa kukkien kera. :) Ruumaan sokerimassakoristeita ei uskalla laittaa tai ainakin ne pitäisi pakata tosi hyvin etteivät särkyisi.

Häitä saimme olla laittamassa isossa keittiössä, joten pöytätilaa ja kylmiöitä oli yllinkyllin. Tein häihin hääkakut ja hyydykekakut. Tänä kesänä suosikkikakuksi on noussut tämä punaherukka-jogurttimoussekakku. Kakku sisältää kermaa, maustamatonta jogurttia, punaherukkapyrettä (tukusta), liivatetta, sokeria. Pohjana kakussa on vaalea sokerikakkupohja.

Kakkukuvat on nopeaa puhelimen kameralla otettuja kun oma kamera jäi kotiin.


Tuoreet marjat pääsivät taas koristamaan kakkuja.


Pohjat oli tehty minulle valmiiksi, joten minä jatkoin tästä. :)
Hääkakuista kirjoittelen enemmän kun saan niistä kuvia. Oma kamera ei ehtinyt ottaa kuvia niistä kakuista, sen verran kiireinen hetki oli silloin kun kakut sai koristeet päälle. Sen jälkeen täytyi jo juosta tekemään seuraavaa hommaa. :)



Kommentit

  1. Kyllä olet taas kauniita kakkuja loihtinut ja saanut olla ahkeranakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) välillä otetaan vähän enemmän askelia että ehtii kaiken tehdä.

      Poista
  2. Voi että pidän noista punaherukka-jogurttimoussekakuista - niin kauniita että! Terkut täältä kutimien äärestä... :-)

    VastaaPoista
  3. Niin kauniita kakkuja ja niin herkullisen näköisiä! Voi, kunpa tuota pyrettä, ja muutamia muitakin käyttämiäsi pyreitä, saisi ihan tavallisesta kaupasta. Vai voisitko sinä kehitellä ohjeen, miten itse voisi keitellä pyreen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Se on harmi että näitä hyviä pyreitä ei saa vähittäiskaupasta. Toki jotain pyreitä/soseita myydään mutta vähän näitä erilaisempia makuja ei saa.
      Pyreitä en ole itse keitellyt, laitetaan mietintään jokin sellainen ohje.

      Poista
  4. Oijoi! Näyttääpä ihanan raikkailta ja pehmosilta nuo moussekakut! Aivan ihanat!

    VastaaPoista
  5. Kylläpä näyttävät hyviltä! Punaherukka taipuu kyllä niin moneen. Itse väsäilin juuri blogiini punaherukkakakkua kinuskiraidoilla, mutta sesongin kestäessä pitänee kokeilla vielä näitäkin herkkuja! Kunpa sadonkorjuukausi kestäisi ikuisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijai, kyllä kuulostaa hyvältä punaherukka ja kinuski! :)
      Niimpä, on niin mukava käyttää tuoreita raaka-aineita, joita näin syksyllä riittää. Toki talvellakin saa esim. tuoreita marjoja kaupasta mutta hinta on niin korkea että jäävät kyllä hyllyyn.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!