Skagenröra- parsavoileipäkakku


Hyvin usein voileipäkakut täytetään kinkku- tai kalatäytteellä. Myös kana- ja kasvitäytteet ovat hyviä vaihtoehtoja. Tähän kakkuun toivottiin täytteeksi parsaa ja skagenröraa. Skagenröra on seos, joka tehdään perinteisesti katkaravuista, majoneesista ja tillistä. Tyypillisesti skagenröra tarjoillaan vaalean leivän päällä, jolloin sitä kutsutaan Toast Skageniksi. Tilaaja oli löytänyt idean tähän  kakkuun Kauhaa ja Rakkautta sivuilta, Muokkasin siitä ohjeesta omanlaiseni.


1 pkt (500g) paahtoleipää

Skagentäyte
400g katkarapuja
1½ dl majoneesia
½ punasipuli
4 rkl tuoretta tilliä
1 rkl sitruunamehua
suolaa 
valkopippuria

Parsatäyte
500g tankoparsaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 valkosipulinkynsi
4 rkl tuoretta ruohosipulia
1 ½ rkl sitruunamehua
suolaa 
mustapippuria

Kostutus
7 dl kasvislientä

Kuorrutus
2 dl majoneesia
1 dl smetanaa

Koristeluun
katkarapuja, ruohosipulia, limeä

Skagentäyte: sulata katkaravut. Hienonna tilli. Hienonna sipuli pieneksi. Sekoita täytteen aineet keskenään. Mausta suolalla ja valkopippurilla

Parsatäyte: Leikkaa parsa sentin mittaisiksi paloiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita täytteen aineet keskenään. Mausta.

Keitä kasvisliemi.

Leikkaa leivistä reunat pois. Laita esim.leikkuulaudan päälle leivinpaperi ja kokoa kakku siihen. Levitä alustalle 2x2½ leipää kahteen riviin vierekkäin. Kostuta kasvisliemellä. Levitä päälle parsatäyte. Laita toinen leipäkerros. Kostuta ja levitä skagenröratäyte. Laita kolmas kerros leipää. Kostuta. Kääri leivinpaperi kakun ympärille ja tarvittaessa esim. muovipussi. Anna kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Kuorruta ja koristele kakku seuraavana päivänä. Vaahdota smetana ja lisää siihen majoneesi. Kuorruta kakku sillä. Korisele. 



Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!