Sitruuna-fudgejäätelö


Eihän tässä näin pitänyt käydä että tein taas jäätelöä. Ihan olin jo siinä ajatuksessa että seuraavat jäätelöt teen vasta elokuun puolella. Mutta minkäs teet että löydät kaupasta pieniä purkkeja kondensoitua maitoa, joten se tarkoittaa sitä että voin pienen annoksen tehdä jäätelöä. ;) En ole nähnyt pieniä purkkeja myynnissä muuta kuin tässä yhdessä kaupassa (Vantaan vahinkotavarakeskus), joten en tiedä missä kaikkialla niitä myydään.

Kova oli taas mietintä että mitä makua tällä kertaa teen. Halusin jotain raikasta ja myös jotain sattumia sekaan. Laitoinkin massaan lemon curdia (sitruunatahnaa) ja fudgepaloja. Ja voin kertoa että tykkään tästä yhdistelmästä melko paljon!! Minulla alkoi jo vähän tökkimään kondensoidun maidon maku mutta tässä sitruuna peitti sen eli ei töki jäätelö enää yhtään. :D

Jäätelö kannattaa ottaa huoneenlämpöön ennen syöntiä, jotta se vähän pehmenee. Tämä oli hyvin pehmeää jäätelöä, ei jäätynyt pakastimessa niin kovaksi mitä moni muu jäätelö. 


2 dl kermaa
69 ml kondensoitua maitoa (1 pieni prk)
1 rkl glukoosisiirappia
3 rkl lemon curdia (sitruunatahnaa)
3 rkl fudgepaloja

Laita kulhoon kerma, kondensoitu maito ja glukoosisiirappi, vatkaa vaahdoksi. Lisää lemon curd ja fudgepalat. Kaada massa rasiaan ja pakasta.

Muistetaan herkutella jätskillä!! :)

Kommentit

  1. Taas uusi ihana makuyhdistelmä! :) Vaniljajäätelössä tuo kondensoidun maidon maku on alkanut vähän mullakin tökkiä kun sitä yksinäni olen herkutellut lasten mentyä nukkumaan.. ;) Pientä kirpakkuutta sai kun laitoin sekaan raparperihilloa.

    VastaaPoista
  2. Ihana idea laittaa lemon curdia! Tätä täytyy kyllä kokeilla. Itse tein viikonloppuna kirsikkajäätelöä muuten aika samalla reseptillä =)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen kuuloinen ohje!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!