Mustikkaleivokset luonnon keskellä


Luonto, Metsä. Vesi. Mikä ihmeellinen voima näillä on. Metsään kun astelee, kuulee vain tuulen huminaa, lintujen laulua ja rannalla veden liplatusta. Luonnossa saa laitettua ajatukset "tauolle".


Kesäisin käyn usein Espoon Kaitalammella. Olemme usein pakanneet ystävieni kanssa eväskassit ja uimakamppeet autoon ja suunnanneet kesäiltaa viettämään veden äärelle. Ihana paikka! Tällä viikolla pakkasin autooni kameran ja leivostarvikkeet. Pieni pelko oli että en pääse edes perille kun alkaisi jo satamaan vettä mutta väärässä olin, ilma oli lämmin ja aurinkoinen, vettä alkoi satamaan vasta sitten kun palasin takaisin autolleni ja lähdin kotia kohti.


Kotoa otin mukaani muropohjia, joita olin jo aiemmin tehnyt. Kulhoon tein kerma-rahkaseosta, jonka laitoin pursotinpussiin ja kylmälaukkuun. 


Leivosmustikoita ei tarvinut etsiä, mustikoita oli nimittäin niin paljon. Vielä eivät olleet ihan kypsiä mutta poimin kuitenkin sen verran niitä kypsimpiä että sain leivoksiin niitä. Aijai, kyllä tuoreet mustikat maistuvat vaan niin hyviltä.


Ei tämä yhtään huono kuvauspaikka ollut. ;)


Nämä korileivokset ovat hyviä kesäleivoksia. Muropohjia voi tehdä kaappiin valmiiksi isommankin määrän. Täytteeksi voi laittaa kerma-rahkaseosta (laitoin 2 dl kermaa+ 250g rahkaa+ sokeria) tai kerma-tuorejuustoseosta. Kaikki tuoreet marjat maistuvat näissä.Kuten tästä näkee, mustikoita on paljon ja ne on isoja. Kun vaan pian kypsyisivät niin pääsisi poimimaan.Voisin alkaa enemmänkin tekemään leivoksia luonnossa. Koristeet ovat ainakin lähellä ja varmasti tuoreita. :)Ohjeita muroleivoksiin löydät seuraavista linkeistä:

Kommentit

 1. Oi, siellä alkaa olla jo mustikat kypsiä! Täällä saa vielä hetken odotella.. :) Kauniita maisemia ja niin herkullisen näköisiä leivoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä hetken saa odotella mustikoiden kypsymistä. Odotan kyllä jo että saan niitä kerättyä pakastimeen talven varalle. Kiitos kommentista! :)

   Poista
 2. Ihania nämä kuvat, kyllä Kaitalammelle täytyy loppukesästä päästä. :-) Onnistuiskohan mulla nuo pohjat, voisin täällä pikkuherkuiksi tehdä - nams... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, loppukesästä tuonne suuntaamme!
   Katsoppas postauksen lopussa oleva linkki "mustikkamuroleivokset", osaat varmaan sinäkin tehdä pohjia/leivoksia. ;)

   Poista
 3. Aivan ihania maisemia ja huikea herkkuidea retkelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat oli tuolla ihanat, kaunis kesäilta. Tämän retki-idean uusin loppukesällä.

   Poista
 4. Leipomistaitosi lisäksi osaat loistavasti myös kuvata! Hienoja otoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tykkään ottaa kuvia ja joka päivä opin jotain uutta kuvaamisesta. :) ps. olisi kiva tietää kuka kommentin on jättänyt, joten muista seuraavalla kerralla jättää jälki nimestäsi. ;)

   Poista
 5. Aivan upeita kuvia ja ihana herkutteluhetki teillä ollut kauniin maiseman keskellä. On kyllä niin mukava saada mustikoita talven varalle:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! :) Kyllä, odotan että saan poimittua mustikat pakastimeen.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!