Kanttarellipiirakka


En olisi kyllä uskonut että tähän blogiin päivitän sienipiirakan ohjeen. En ole koskaan tykännyt erityisemmin sienistä, syön kyllä jos niitä jossain ruoassa on mutta en oma-aloitteisesti tee sienestä mitään. Sieniä en ole poiminutkaan, ehkä siitäkin johtuen että en tunnista niitä. Nyt kävi kuitenkin niin että lähdin tarkistamaan yhden vadelmapaikan, josta yksi kesä sain mukavan määrän poimittua vadelmia. Tämä paikka oli kuitenkin kasvanut ihan ryteiköksi, vadelmapuskat vähentyneet mutta sitten huomasin että maassa on kanttarelleja. Sen verran monessa paikassa on tänä kesänä mainostettu kanttarelleja että ne tunnistin. ;) Vaikka en  sienimetsälle lähtisi niin en voinut jättää näitä poimimatta. Vadelmille tarkoitettu ämpäri muuttui siis sieniämpäriksi.


Sen verran sain poimittua että yhteen piirakkaan riittäisi. Laitoin yhdelle fb-palstalle kyselyä että nyt tarvittaisiin sellainen kanttarellipiirakan ohje, josta voisi tykätä sellainenkin joka ei niin sienifani ole. Sainkin Heleen´s hobbies- blogin pitäjältä muutaman vinkin piirakkaan, josta sitten tein ohjeen. 


Tuliko meistä sitten kanttarellien kanssa kavereita vai vihollisia? Voin kertoa että ennemmin kavereita. Totta puhuen, ei ne kanttarellit ihan hirveästi piirakassa maistuneet vaikka kyllä niitä ihan hyvä määrä siinä oli.


Pohja:
100g voita
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl juustoraastetta

Täyte:
n. 300g kanttarelleja
1 sipuli
1 rkl voita
2 sipulin vartta
1/4 dl ruohosipulisilppua
½ valkosipulin kynsi
2 rkl paahdettu sipuli creme fraichea
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
½ tl yrttisuolaa
mustapippuria
1 dl juustoraastetta (emmental)

Valmista pohja. Laita kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita. Lisää kuutioitu voi ja juustoraaste, nypi tasaiseksi taikinaksi. Levita piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halk.20cm). Laita jääkaappiin.

Puhdista sienet ja paloittele pieneksi. Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi. Laita voi paistinpannulle, lisää sienet. Jatka sienten paistamista niin kauan että sienistä on haihtunut neste pois. Lisää sipuli. Pilko sipulinvarret, ruohosipuli ja murskaa valkosipuli. Sekoita keskenään creme fraiche, ruokakerma, kananmuna ja mausteet.

Pistele pohja ja esipaista pohjaa 200 asteessa n.10 min. Ota pohja pois uunista, lisää täytteet, juustoraaste ja kerma-munaseos. Jatka paistamista vielä n. 25 min.

Jos creme fraichea ei ole, voit käyttää yht, 1½ dl ruokakermaa, sekin voi olla paahdettu sipuli ruokakermaa.


Sienista kannattaa haihduttaa neste hyvin pois, silloin ne ei jää lötköiksi.





Kommentit

  1. Hyvän näköinen piirakka! Minä en myöskään ole mikään sienien ystävä. Jos en tiedä jossain olevan sieniä niin saan kyllä alas, vaan silloin kyllä tökkii jos tiedän sieniä olevan.. Vaikka se sieni ei useinkaan ole kovin paljoa maistunut piirakassa tai ruuassa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieni on vähän sellainen raaka-aine että sitä joko rakastaa tai sitten ei tykkää. Minä kyllä syön jos sitä jossain on mutta en sitä itse lisää mihinkään ruokaan.

      Poista
  2. Näyttää tosi upealta, menee ehdottomasti leivonnan to do-listalle. :)

    VastaaPoista
  3. Tosi namin näköistä.. kokeilussa parasta aikaa! 😄

    VastaaPoista
  4. Kokeilen kyllä jätän vaan tuon 2 rkl paahdettu sipuli creme fraichen pois,ei varmaanvälttämättä kaipaa.....

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!