Mangomoussea kakkuun ja jälkiruokaan.


Keltainen ja pääsiäinen. Keltainen on minun värini, joten sen värisiä juttuja on mukava tehdä. :) Täytin yhden kakun mangomoussella. Tein vähän reilumman annoksen, joten sitä jäi kakusta yli. Laitoin lopun moussen sekaan pakastekuivattua vadelmaa ja maitosuklaarouhetta. Kaapissa ei ollut mitään keksejä eikä muutakaan pohjavärkkiä, mitä siis siihen. Kaapista löysin muromysliä, miksipäs se ei kävisi pohjaksi. 

Tällä ohjeella saat tehtyä täytteen n.20cm kakkuun (2 väliä, reilut täytevälit)

3 dl kermaa
1 prk mangorahkaa
2 dl mangososetta
4 liivatelehteä
sokeria

Vaahdota kerma. Sulata kiehuvaan veteen (n.1/4dl) kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana mangososeeseen. Lisää sose rahkan sekaan. Lisää lopuksi kermavaahto. Tarkista maku, lisää sokeria jos on tarpeen. Sokerin määrä riippuu siitä käytätkö kuinka sokerista mangososetta.



Tällä samalla ohjeella voit tehdä näitä mangojälkiruokia. Halutessasi voit vähentää liivatteen määrää kahteen, koska jälkiruoka tehdään lasiin.
Murustele moussen sekaan pakastekuivattua vadelmaa n. 2 dl. Rouhi maitosuklaata  n. 50g.
Laita lasin pohjalle muromysliä tai jotain keksimurua. Lisää mousse pursottamalla tai lusikalla nostellen. Laita kylmään hyytymään. Kuutioi jälkkärin pinnalle tuoretta mangoa sekä pursota kermavaahtoa. 

Tarvitset tähän jälkiruokaan
* mangomoussea
* pakastekuivattua vadelmaa
* maitosuklaata
* muromysliä / keksimurua
* tuoretta mangoa
* kermavaahtoa




Kommentit

  1. Mango on ihan parhaita makuja.. Mulla on hyvä mangomoussen ohje ollut hakusessa pitkään, kun sen jugurtin valmistus lopetettiin mitä käytin mousseen.. Jossain muualla jo törmäsin lupaavaan ohjeeseen, mutta enhän tietenkään enää muista missä.. Saisko tätä kokeiltua.. :) Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  2. Tosi herkun näköistä ja ihanan houkuttelevat kuvat :)

    VastaaPoista
  3. Tosi herkullisen näköistä ja varmaan kakkutäytteenä loistava!

    VastaaPoista
  4. Juuri tein viikonloppuna mangomoussea sekä kuppikakkujen päälle että jälkkäriksi =) Itse en mousseen laita liivatetta lainkaan (siis jos en tee sitä kakun täytteeksi). Purkki maustamatonta tuorejuustoa, pari desiä vispikermaa, reilusti soseutettua tuoretta mangoa ja lusikallinen kookossokeria. Tulee tosi hyvä mousse =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!