Perunarieskat


On ilta ja haluttaisi jotain hyvää iltapalaa. Lämmin leipä maistuu aina. Usein tuleekin tehtyä teeleipiä koska ovat nopeita tehdä. Yhtä helppoja kuin teeleivät ovat nämä perunarieskat. Perunarieskaan käy hyvin perunamuusin loput. Muusia ei kuitenkaan tule tehtyä usein joten nopeampi tapa tehdä muusi rieskoihin on tehdä se perunamuusijauheesta. Muusijauhe käy hyvin myös suolaisen piirakan pohjaan. Itsellä ei tule koskaan tehtyä siitä muusia sellaisenaan syötäväksi koska oikeista perunoista tehtynä muusi maistuu niin paljon paremmalle. :)

Tällä ohjeella tulee 8 rieskaa.

5 dl kiehuvaa vettä
1½ dl perunamuusijauhetta
1 kananmuna
1 tl suolaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja 
1 dl kaurahiutaleita

Sekoita vesi ja muusijauhe. Anna muusin hetken jäähtyä. Lisää suola ja kananmuna. Lisää lopuksi jauhota. Taputtele rieskat leivinpaperin päälle jauhotetulla kädellä. Paista 250 asteessa 13-15 minuuttia.


ps. Käy osallistumassa  Instagramissa @kermaruusu Viini ja ruoka- messujen lippuarvontaan.

Kommentit

  1. Kiitos ihanista resepteistä ja kivasta blogista! Täältä olen saanut paljon inspiraatiota omiin leipomuksiin! Löysin blogisi viime keväänä. :) Postaustoiveena olisi ohjevideo macaronsien teosta, ellei sellaista jo jostain blogin uumenista löydy. Aion kokeilla ensimmäistä kertaa macaronsien tekoa ohjeellasi, mutta vähän jännittää kun olen kuullut, että macaronsit helposti epäonnistuvat. Siksi olisikin mukavaa saada ensin vähän opastusta videon kautta. :) Mukavaa syksyä sinulle!

    -Emm

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!