Etähäiden juhlakakkuMinulla ja monella muulla hääkutsun saaneella oli lauantaina erilainen päivä. Se oli juhlapäivä mutta sitä ei voitu viettää hääkutsussa mainutussa kirkossa ja juhlapaikassa vaan etänä, nettiyhteyksien päässä. Vallitseva korona-pandemia ja siihen liittyvät kymmenen hengen kokoontumisrajoitukset estivät meitä kokoontumasta. Toki se meitä harmitti, niin mielellään olisimme menneet juhlimaan paikan päälle siskoni häitä. <3 

Minä lähdin toisen siskoni perheeseen viettämään tätä juhlapäivää. Halusimme tehdä päivästä juhlan vaikka emme olleet itse juhlapaikalla. Päivän aikana söimme hyvin ja katoimme herkullisen kahvipöydän kukkien, servettien ja juhlavaatteiden kera. Päivä tuntui juhlalta. <3 Saimme seurata nettiyhteyden välityksellä vihkimisen kirkossa ja pääsimme mukaan myös juhlapaikalle sulhasen kotiin. 

Tämä marenkikakku on ollut mielessä jo jonkin aikaa kun näin sen brittien leivontaohjelmassa. Pavlovatyyppinen kakku, täytettä on vain enempi ja kakussa on kansi. Kakussa on ranskalaista ja sveitsiläistä marenkia, täytteenä mansikka-passionrahkatäyte. 

Mietin, miten tätä kakku saa leikattua. Täytin kakun paria tuntia aiemmin. Nyt jos tekisin kakun, täyttäisin ainakin kuusi tuntia aiemmin. Illalla kun söimme tätä kakkua uudelleen, kakkua oli paljon helpompi leikata. Täytä siis hyvissä ajoin, marenki ehtii pehmentyä. Ja os pursotat kapeammat reunat, sekin helpottaa leikkaamista.


Ranskalainen marenki

8 valkuaista
7 dl sokeria
1 tl sitruunamehua


Sveitsiläinen marenki

3 valkuaista
2½ dl sokeria


Täyte
4 dl kermaa
1 prk rahkaa
2 passionhedelmää
n. 4 dl mansikoita
sokeria
 vaniljasokeria


Valmista ranskalainen marenki. Vaahdota valkuaisia, lisää sokeria pikkuhiljaa. Vaahdota kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sitruunamehu. Pursota massasta kaksi pyöreää levyä, halk.22 cm (pohja ja kansi) sekä kaksi rinkulaa, jotka on halkaisijaltaan saman kokoisia kuin pohja. Paista 110 asteessa n. 1½ tuntia. Rinkuloille riittää 1h. Marenkimassaa jää tässä vaiheessa yli, sitä käytetään osien yhdistämiseen. 

Kokoa osat yhteen. Yhdistä pohja ja rinkulat yhteen ranskalaisella marengilla. "Kuorruta" lopuksi kakun reunat. Laita kakku uuniin uudelleen (kantta en tarvitse laittaa). Paista n.1h

Kun marenkikakku on kuivunut, valmista sveitsiläinen marenki koristeluun. Vaahdota valkuaisia vesihauteessa. Laita kattilaan vettä ja kattilan päälle teräs-/ lasiastia. Huomioi että astian pohja ei koske veteen. Lisää valkuaisvaahtoon sokeria hiljalleen. Vaahdota marenkia niin pitkään että sokerikiteet ovat sulanneet. Pursota marengistä koristeita kakun reunaan ja kanteen. Laita osat uuniin ja paista n.30 min. Marengin kuuluukin jäädä pehmeäksi, ei rapeudu niin kuin ranskalainen marenki.


Tässä vähän kuvia työvaiheista. Itse pursotin hiukan liian leveät rinkulat. Ne saisi olla vähän kapeammat niin helpottaa sitten kakun leikkaamista.


Vaahdota täytteen kerma. Lisää muuta aineet. Mausta sokereilla. Täytteestä ei kannata tehdä kovin makeaa, marenki itsessään on tosi makeaa.


Koristele kakku haluamallasi tavalla. Laitoin koristeeksi aitoja ruusuja sekä voikreemillä macaronpuolikkaan päälle pursotettuja ruusukkeita.
Odotamme että pääsemme järjestämään isot hääjuhlat, sitten kun tilanne sen sallii. <3<3 Onnea teille rakkaat S&J! <3

Kommentit

  1. Erilaiset juhlat! Kakku kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta ja on varmasti herkullista.. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli ihanat juhlat kaikista huolimatta. <3 Ja kakku maistui kyllä kaikille!

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!