Suklaapiirakka, gluteeniton


Tästä piirakasta kyllä voisin melkein sanoa että on parempaa mitä vehnäjauhoilla tehty suklaapiirakka. :) Mukavan kostea piirakka.

1 dl vettä
100g voita
½ tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl glut. jauhoseosta
3/4 tl soodaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl kermaviiliä
1 kanamunaa

Kuorrutus:
1 rkl maitoa
50g voita
½ rkl kaakaojauhetta
125g tomusokeria

Keitä vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa, jäähdytä. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää seokseen sokerien kanssa. Vatkaa kananmunat kermaviilin kanssa sekaisin ja lisää joukkoon. Kaada vuokaa ja paista +200 asteessa n. 20 min.
Valmista kuorrutus sulattamalla voi, lisää siihen hyvin sekoitettaen kaakaojauhe ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle, koristele.

Jos haluat tehdä piirakkaa pellillisen, tee annos kolminkertaisena. Silloin piirakasta tulee paksu.


Kommentit

  1. Voiko glut. jauhoseoksen korvata perunajauhoilla? Syötävän hyvältä kyllä näyttä piirakka tuossa kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin piirakan onnistuvan pelkällä perunajauhoilla, rakenne saattaa olla vaan erilainen. En ole koskaan kokeillut tehdä niin.

      Poista
  2. Tämä oli täydellistä! Kiitos ohjeesta, Satu

    VastaaPoista
  3. Kiitokset ohjeesta, oli aivan ihanaa! Keliaakikkona olen metsästänyt hyviä suklaisia ohjeita ja tästä tuli heti yksi lempparini. Maria

    VastaaPoista
  4. Kiva, että te muutkin tykkäätte tästä piirakasta. Itse olen myös täysin tykästynyt tähän. :)

    VastaaPoista
  5. Minkä kokoiseen vuokaan tämä ohje on? Ajattelin tehdä kokonaisen pellillisen kerralla niin mitenhän moninkertaisena kannattaa tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni tämä on puolikas ohje, eli jos tekee kaksinkertaisen niin pitäisi tulla pellillinen.

      Poista
  6. Näyttääkin mehevältä! Vois testata vaikkei gluteenitonta tarvitsekaan muuten tehdä.

    VastaaPoista
  7. Tämä on tosi hyvää. :) Teimme minun yo-juhliini ja nyt pikkusisaruksieni rippijuhliin! :) Päälliseen olen lisännyt tummaa suklaata ja fazerinaa, jotka myös ovat gluteenittomia :)

    VastaaPoista
  8. Olipa hyvä maku ja rakenne. Kiitos ohjeesta! : )

    VastaaPoista
  9. Kiitos ohjeesta!

    Tuo kuvan suklaapiirakka ei tosin todennäköisesti ole gluteeniton, sillä lähes kaikissa nomparelleissa on gluteenia. Juuri syynäsin nomparellihyllyn, eikä yhdessäkään ollut gluteeniton tai vehnätön merkintää. Jos ei vehnää ole, on tärkkelyssiirappeja, jotka yleensä ovat viljaperäisiä eivätkä siis sovi kaikille gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Tämä kannattaa huomioida gluteenittomille leipoessa. Itse laitoin mokkapaloihin perinteisesti kookoshiutaletta ja hyvää tuli.

    Nyt kaipasin ohjetta, johon ei tule muna-sokerivaahtoa. Tämä menee testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kuvan piirakka on gluteeniton, myös päällä olevat koristeet ovat gluteenittomia. Tuoteselosteet kannattaa lukea tarkkaan, niitä olen joutunut lukemaan tarkasti jo useamman vuoden koska suvussani on niin monta keliaakikkoa.

      Poista
    2. Keliakialiiton sivuilla lukee, että glukoosi- ja tärkkelyssiirappien raaka-aineissa gluteeni muuttuu valmistusprosessin aikana gluteenittomaksi.

      Poista
  10. Hei!
    Miten muokkaan ohjetta jos haluan taikinaan pätkistä? Tämä oli tosi hyvä ohje vaikka emme gluteenitonta tarvitsekaan. En edes tiedä onko pätkis gluton 😇

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en osaa kyllä varmaksi sanoa että miten pätkiksen lisääminen vaikuttaa taikinaan. Mutta en jotenki usko että ei onnistuisi jos laittaisit pätkistä esim rouheena. Pätkis ei sisällä vehnää mutta tuoselosteessa näköjään lukee että saattaa sisältää vehnää eli tehty tiloissa missä on käsitelty vehnää. Jos kokeilet pätkistä niin kerro sitten miten onnistui. :)

      Poista
  11. Heiii!
    minkä kokeiseen vuokaan halkasijaltaan menee tämä annos yksinkertaisena?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!