Suklaa-mustikkakakku (gluteeniton)


Ristiäisiin suklaa-mustikkakakkua. Mustikan ja suklaan yhdistäminen ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen mutta kyllä ne sopivat oikein hyvin yhteen. Tilaaja oli nähnyt tämän tyylisen suklaakakun Unelmaa leipomassa- blogissa. Siitä lähdin muokkaamaan tähän tilaukseen sopivaa.

Kakusta tein gluteenittoman. Käytin samaa suklaakakun pohjaohjetta minkä olen aiemmin todennut hyväksi, ainoastaan vehnäjauhot vaihdoin gluteenittomiin jauhoihin. Muista tarkistaa myös suklaapaketin takaa että siellä ei lue "saattaa sisältää vehnää/gluteenia". Suurimmassa osassa se lukee eli suklaat on tehty tilassa jossa on käsitelty vehnää.

Kakkuun tulee täytteeksi mustikkahilloa sekä suklaatäytettä. En oikein tiedä onko täyte suklaakreemiä vai mitä. Suklaamousseksi en sitä itse sanoisi koska kermaa siihen ei vaahdoteta ja siiten tulee voita. Se on siis vaan tässä suklaatäytettä.

Kakkua kannattaa tehdä kahtena eri päivänä, valmista suklaapohja ja mustikkahillo kakun täyttöä edeltävänä päivänä. Suklaatäytteen pitää jämäköityä kylmässä ainakin pari tuntia, joten huomioi se täyttöpäivänä.


SUKLAAPOHJA:

190g voita
75g tummaa suklaata
1½ dl öljyä
3 dl vettä
2 dl ranskankermaa
4 kananmunaa
2 1/4 dl sokeria
2 1/4 dl fariinisokeria
7 dl gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
½ tl suolaa
1½ rkl vaniljasokeria


SUKLAATÄYTE:
6 dl kermaa
4 keltuaista
350g tummaa suklaata
150g voita
3 dl kermaa


MUSTIKKAHILLO:
500g pakastemustikoita
1 dl hillosokeria

SUKLAAPOHJA: Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun 24 cm vuokaan, paista 170 °C noin 1h 10 min tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä. Kakku on hyvä tehdä edellisenä päivänä ja antaa olla yön jääkaapissa, silloin se on helpompi leikata osiin.

MUSTIKKAHILLO: Laita kattilaan mustikat ja hillosokeri. Keitä n. 5-10 min, kunnes hillo paksunee. Laita hillo kylmään jäähtymään.

SUKLAATÄYTE: Sulata suklaa. Sekoita kerma ja keltuaiset kattilassa sekaisin. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes seos saostuu. Lisää suklaa kuumaan seokseen. Lisää voi pienissä erissä samalla sekoittaen. Laita seos kylmään jähmettymään, ainakin pariksi tunniksi kunnes se on jämäkämpää. Vaahdota mousse sähkövatkaimella ja lisää kermaa pienissä erissä ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vaahdota jämäkäksi vaahdoksi, varo vatkaamasta liikaa.

KAKUN TÄYTTÖ: Leikkaa suklaapohja kolmeen osaan. Halutessasi pohjaa voi kostuttaa mutta välttämättä ei tarvitse koska pohja itsessään on niin kostea. Levitä mustikkatäytettä pohjalle ja sen päälle suklaatäytettä. Täytä toinen väli samanlailla. Kuorruta lopulla suklaatäytteellä koko kakku. Koristele pensasmustikoilla ja suklaarouheella.


Liukkaan mustikkatäytteen päälle voi olla hankala levittää suklaatäytettä, joten laita täyte pursotinpussiin ja pursota täyte.














Kommentit

  1. Tosi kaunis kakku! Tuo mustikka ja suklaa on mieleenkiintoinen yhdistelmä, tätä olisi kiva päästä maistamaan :) Joskus tein minttuisen suklaakakun pensasmustikoilla ja vadelmilla ja se oli hyvää, niin varmaan on pelkillä mustikoillakin tehty on :) Enpä muuten ole mustikkahilloakaan koskaan maistanut!
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/08/suklaakakku-vadelmilla-ja.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mutta kylläpä näytti sinunkin kakkusi hyvältä, varmasti maistuu myös hyvältä. :)

      Poista
  2. Vähemmän on enemmän - todella kaunis :) Tuo mustikan ja suklaan yhdistäminen alkaa tuntua aina vaan houkuttelevammalta yhdistelmältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, vähemmän on enemmän - itsekin tykkään usein tuosta ajatuksesta. :) Suosittelen kokeilemaan tätä yhdistelmää.

      Poista
  3. Kaunis.
    Haluaisin myös maistaa... ;)

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoiselta kuulostaa suklaan ja mustikan yhdistelmä.. Yksinkertaisen kauniisti koristeltu kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yhdistelmä toimi oikein hyvin, suosittelen kokeilemaan.

      Poista
  5. Sama täällä, mustikka ja suklaa on ihana makupari! Vaniljamaidolla kun vielä kostuttaa. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanilja varmasti tuo vielä oman lisän makuihin. :)

      Poista
  6. Hei! Kysyisin että miksi kyseisen kakun täyte / kuorrute juoksettuu vaikka ohjetta on noudatettu tarkasti. Toisellakaan yrittämällä ei onnistuttu. Kaunis ja varmaan maittava kakku. Johtuisiko se ehkä siitä, että käytettiin laktoosittomia tuotteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä vaiheessa huomaat juoksettumisen? Ei pitäiäsi laktoosittomat tuotteet vaikuttaa.

      Poista
  7. Täyteen/ kuorrutteen vatkaamis vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko siinä voinut käydä niin että vatkasit kuorrutetta liian kauan?

      Poista
  8. Kun ei vatkattu liian kauan. Oltiinkin todella varovaisia sen vatkaaminen kanssa.

    VastaaPoista
  9. Heippa! Ihana resepti ja ihanna näköinen kakku! Onko niin, että kananmunia ei vaahdoteta lainkaan kakkutaikinan valmistuksessa?`

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Kananmunia ei tosiaan vaahdoteta ollenkaan, sekoitus riittää.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!