Suklaa-sitruunamuffinssit


Vappu on jo ihan lähellä, silloinhan on kiva syödä jotain muutakin kuin munkkeja vaikka ne niin herkkuja ovatkin. Nämä suklaamuffinssit kätkevät sisäänsä raikasta lemon curdia eli sitruunatahnaa. Tällä kertaa keitin lemon curdin itse, en ostanut kaupasta valmista. Jos haluat päästä helpommalla niin kaupassa myytävä lemon curd sopii näihin täytteeksi oikein hyvin.

Annoksesta tulee n. 15 kpl

150g voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
120g tummaa suklaata / makusuklaata

Täyte
n. 1 dl lemon curdia

Kuorrutus
180g suklaata
1 dl kermaa
50g tuorejuustoa

Sulata suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon maidon kanssa vuorotellen. Lisää lopuksi sula suklaa. Jaa massa vuokiin), vuoat saa laittaa melkein täyteen ja paista 200 asteessa 12-15 min. Anna muffinssien jäähtyä.

Laita pursotinpussiin täytetylla (munkintäyttötylla) ja lemon curd. Pistä tyllan piikki muffinssin sisään ja pursota täytettä. Voit pistää useampaan kohtaan.

Rouhi suklaa ja laita kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Laita seos jääkaappiin kunnes on jäähtynyt ja vähän jähmettynyt. Vaahdota seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita suklaa tuorejuuston sekaan. Pursota täyte muffinssin päälle, koristele.


Lemon curd tuo lisää kosteutta suklaiseen muffinssiin.




Kommentit

  1. Ihania. Makuyhdistelmä kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna tuo mukavaa kirpeyttä makeaan suklaaseen. :)

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä :). Mitä tää Lemon curd on? Mistä löytyy kaupassa? Sulla on aivan ihania ohjeita ja kuvia :). Olet taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta!
      Lemon curd on sitruunatahnaa, jota löytyy varmasti lähes kaikista kaupoista. Lasipurkki löytyy yleensä sieltä missä on hillopurkkejakin.

      Poista
  3. Hei, olisiko millään mahdollista saada tämän seuraavan linkin takaa löytymään leivonnaisen täytteeseen tarkkaa ohjetta? :) olisin todella kiitollinen! Ensi viikonlopun häihin pitäisi tehdä, näyttää niin herkullisilta! :) mistä kaupoista tuota vadelma- ja karhunvatukkapyrettä saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.kermaruusu.com/2011_02_01_archive.html?m=1
      Tässä siis linkki... :)

      Poista
    2. Valitettavasti minulla ei ole tallessa ohjetta noihin leivoksiin. Siitä on niin pitkä aika kun olen niitä tehnyt, ohjetta en ollut kirjoittanut ylös. Harmi.
      Käyttämäni pyreet ostan tukusta, yleensä Heinon tukusta.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!