Orkidea

 

Sain käsiini loistavaa kukkamassaa, Wiltonin Gum Paste Mixiä. Tämä on siis jauhetta mihin lisätään vettä ja vähän tomusokeria. Massaa oli helppo muotoilla, kuivui nopeasti, ei tarvinut käyttää yhtään tomusokeria tms. kun esim. kaulitsi. Ei tarttunut mihinkään kiinni.

Näiden orkideoiden teossa käytin poikkeuksellisesti myös ohuen ohutta rautalankaa. Ulkomailla lähes poikkeuksetta käytetään rautalankaan kukkien teossa. Rautalankakukat eivät ole kivoja syötävien kakkujen päällä, mutta nämä tein muuten vaan ihan koristeeksi. Kukkien teosta otin muutamia vaihekuvia, joten niistä näkee mikä oli minun tapani tehdä orkideat. Mitään erityisiä orkideamuotteja en omista, joten tein niillä muoteilla mitä löytyi.


Kukan keskusta. Ota pienellä joulukuusimuotilla pala kukkamassasta.

Kukan keskusta. Ota pienellä joulukuusimuotilla pala kukkamassasta.


Muotoile rautalangan (tässä liian paksua rautalankaa) päähän kukan keskusta


Kierrä kukan keskustan ympärille "joulukuusen" muotoinen pala. Muotoile keskustaa ja maalaa tomuväreillä ja pastaväreillä haluamasi väriseksi.


Ota massasta kukan isommat lehdet. Käytin soikeaa muottia (oranssi). Ohenna lehtien reunoja pallotyövälineellä ja työnnä lehden keskelle rautalanka. Paina lehtisuonimatolla lehden pintaan kuvio. Käytä tomuvärejä lehtien elävöittämiseen.


Asettele lehdet järjestykseen niin että kaikki rautalangat yhdistyvät


Laita vielä kukan keskiosa paikallee ja yhdistä kaikki rautalangat. Kierrä rautalankojen päälle vihreää kukkateippiä.


Lopuksi voit vielä asetella isoja lehtiä oikealle kohdin sekä muotoilla halutun näköiseksi.Kommentit