Konvehteja jouluksi


Joulun konvehdit sait tehtyä ennen flunssan puhkeamista. Nyt sitten niiskutetaan täällä. 
Näihin konvehteihin kokeilin uudenlaisia täytteitä. Perusohje pohjana melkein kaikissa, makua vain muutettu. Passion kylläkin löytyy taas täytteistä, mutta se on omaa lempparia joten sitä piti taas tehdä. 


Silloin kun ostin tämän konvehtimuotin niin mieleeni tuli että näihin täytyy laittaa jotain pähkinää sisään. Muoto on sellainen. Kokoanisen pähkinän voisi laittaa, mutta nyt ei sattunut olemaan muuta kuin pekaanipähkinöitä joten niitä murskasin ensin pohjalle. Sen päälle valkosuklaatäyte, jota maustoin pipariminttuöljyllä. Kuoriin käytin tummaa suklaata.

Täyte:
160g valkosuklaata
100g kermaa
muutama tippa pipariminttuöljyä
10g suolatonta voita

Rouhi valkosuklaa. Kiehauta kerma jonne lisäät öljyn. Kaada seos rouheen päälle, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pehmeä voi pieninä nokareina. Jäähdytä täyte.


Passiontäytteiset konvehdit, kuorissa käytetty maitosuklaata.

Passiontäyte
160g valkosuklaata (tähän käy hyvin myös maitosuklaa)
80g passionpyrettä (tukusta)
20g kermaa
10g suolatonta voita

Rouhi valkosuklaa. Kiehauta pyre ja kerma, kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pehmeä voi pieninä nokareina. Jäähdytä täyte.


Vanilja-kinuskikonvehdit, kuorissa tumma suklaa. 

Vanilja-kinuskitäyte
3 dl kermaa
1 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
½ vaniljatanko

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen kunnes seoksesta tulee kinuskimaista. Ota lopuksi vaniljatanko pois ja jäähdytä täyte.

Mustaherukkatäyte
160g valkosuklaata
80g mustaherukkapyrettä
20g kermaa
10g suolatonta voita

Rouhi valkosuklaa. Kiehauta pyre ja kerma, kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pehmeä voi pieninä nokareina. Jäähdytä täyte.


Konvehtilajitelmia pakkaamassaPaketin päälle tulostin kuvan konvehdeista, joissa näkyy mitä mikin sisältää. Pehmusteita piti laittaa rasiaan yltä päältä, jotta säilyisivät suht ehjänä postipojan käsittelyssä.


Kuori valettu muotteihin.


Täyte pursotettu muotteihin, odottavat vielä sulkemista suklaalla.
Kommentit

  1. Hei, mistä olet muotit tilannut?=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tilannut niitä vaan ostanut parista eri kaupasta. Chez Marius Helsingin keskustassa on yksi paikka mistä olen ostanut.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!